Αποκαλύπτουμε 8 μελλοντικά μοντέλα

a8
a8 4

Παρουσιάζουμε 8 μελλοντικά μοντέλα που θα δούμε, από το γερμανικό, ιαπωνικό και ιταλικό στρατόπεδο και τα οποία θα «κλέψουν» την παράσταση με το design και τις επιδόσεις τους.

Επιλέξαμε οκτώ μοντέλα από αυτά που πρόκειται να λανσάρουν στο μέλλον οι αυτοκινητοβιομηχανίες. Έτσι λοιπόν, μοντέλα όλων των κατηγοριών και γούστων, με στιλ, δυναμισμό, αλλά και προηγμένες τεχνολογίες που αυξάνουν τις επιδόσεις και χαμηλώνουν τα κόστη χρήσης, είναι οι προτάσεις μας, ώστε να θαυμάσετε και να ενημερωθείτε σε βάθος για όσα πρόκειται να συμβούν…

Το πρώτο SUV της Alfa Romeo

a4 2



Αναλυτικότερα, στην ιταλική σκηνή φαίνεται ότι βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ άλλοτε στο να δούμε το πρώτο SUV της Alfa Romeo. Ειδικότερα, σε δυο περίπου χρόνια, το SUV μοντέλο της Alfa Romeo θα κάνει την εμφάνισή του δανειζόμενο πολλά από το στοιχεία του νέου Jeep Cherokee. Όπως και το Cherokee, έτσι και το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω στην πλατφόρμα της Alfa Romeo Giulietta, ενώ παράλληλα θα εξοπλίζεται και με τους τετρακύλινδρους τούρμπο κινητήρες τους οποίους διαθέτει η Ιταλική μάρκα. Σε επίπεδο σχεδίασης, το νέο SUV της Alfa Romeo θα διαθέτει μια αρκετά επιθετική εικόνα, ενώ δεν αποκλείεται να βασιστεί και στο πρωτότυπο Kamal, που μας είχε δείξει η μάρκα το 2003.

Νέο Fiat 500X

a6 1



Μια άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση θα είναι το νέο Fiat 500X. Μετά την πρόσφατη προσθήκη του 500L και την επερχόμενη της 7θέσιας έκδοσής του στη γκάμα, του 500L, η Fiat ετοιμάζεται να διευρύνει περαιτέρω τις επιλογές του επιτυχημένου της 500 λανσάροντας την έκδοση SUV του μοντέλου. Το νέο Fiat 500X λοιπόν, θα κατασκευάζεται από το 2014 στο εργοστάσιο της μάρκας στο Μέλφι της Ιταλίας, μαζί με ένα αντίστοιχο μοντέλο για τη Jeep. Το μήκος του νέου Ιταλικού αυτοκινήτου αναμένεται να βρίσκεται στα 4,2 μέτρα, ενώ στο εσωτερικό του θα μπορεί να φιλοξενήσει έως και 5 επιβάτες.

Η συνολική χωρητικότητα του πορτ μπαγκάζ υπολογίζεται στα 400 λίτρα, ενώ θα υπάρχουν 4×2 και 4×4 εκδόσεις. Σχεδιαστικά, το αυτοκίνητο θα βασίσει την παρουσία του πάνω στις ρετρο-μοντέρνες γραμμές του Fiat 500, διαθέτοντας ένα πολύ ελκυστικό παρουσιαστικό.

Νέα γενιά Mercedes C-Class

a2 8

Η νέα γενιά της Mercedes C-Class (W205) θα παρουσιαστεί επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2014, λίγο πριν αρχίσει το εμπορικό της ταξίδι στις ευρωπαϊκές αγορές.

Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, με εντυπωσιακή εικόνα, αλλά και μεγαλύτερες διαστάσεις από πριν. Σχεδιαστικά, η νέα C-Class θα λάβει λοιπόν μια ιδιαίτερα ελκυστική σχεδίαση αποκτώντας περισσότερες νευρώσεις και ακμές από ποτέ άλλοτε, με τις γενικότερες γραμμές της να παραπέμπουν άμεσα σε 4θυρα κουπέ αυτοκίνητα.

Στους κινητήρες, θα έχουμε το νέο 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα των 184 και 211 ίππων, ενώ μια νέα εκδοχή του μοτέρ αυτού με πάνω από 250 ίππους θα εφοδιάζει τη νέα Mercedes C300. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και ο 1,6 turbo με 150 ίππους της A/B-Class. Στην κορυφή της γκάμας θα συναντήσουμε έναν 3λιτρο twin-turbo με 330 ίππους, με τις AMG εκδόσεις να αποκτούν ένα νέο twin-turbo 5,5 λίτρων με απόδοση άνω των 450 ίππων!

Νέο smart fortwo

a1 10

Επίσης, το νέο smart fortwo στην τρίτη γενιά του θα λανσαριστεί μέσα στο 2014. Το λιλιπούτειο μοντέλο έρχεται πλήρως αλλαγμένο, διαθέτοντας την ίδια πλατφόρμα με αυτή του επόμενου Renault Twingo. Παράλληλα, η εξωτερική του σχεδίαση στρογγυλεύει αρκετά, τα φώτα μεγαλώνουν, αλλά ο κλωβός ασφαλείας Tridion παραμένει. Στους κινητήρες, η smart κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το ποιόν τους, με πιθανούς ωστόσο έναν νέο 2κύλινδρο βενζινοκινητήρα 64 ίππων, αλλά και μια πλήρως ηλεκτρική έκδοση. Στη γκάμα επίσης θα προστεθεί για πρώτη φορά και μια έκδοση «fortwo+2», με μακρύτερο μεταξόνιο, πίσω πόρτες και 2 σειρές καθισμάτων. Αναμένονται πιο ισχυροί 3κύλινδροι turbo βενζινοκινητήρες, ειδικά για αυτό το μοντέλο.

Νέο Opel Corsa

a7

Η Opel φαίνεται ότι θα μας αποκαλύψει την 5η γενιά του Corsa κοντά στο 2016 και το μοντέλο θα έχει εντελώς καινούργια πλατφόρμα. Μάλιστα, η πλατφόρμα αυτή έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την PSA Peugeot-Citroen, με στόχο να μειώσει όσο το δυνατόν το βάρος του αυτοκινήτου, ενέργεια που θα οδηγήσει στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2. Το πάτωμα αυτό θα αποτελέσει επιπλέον τη βάση και για τα επόμενα Citroen C3/Peugeot 208. Στον τομέα των μηχανικών συνόλων, θα δούμε εντελώς νέους κινητήρες, turbo και άμεσου ψεκασμού. Από πλευράς σχεδίασης, το γερμανικό μικρό αποκτά μια περισσότερο δυναμική σχεδίαση από αυτή του τωρινού μοντέλου, ερχόμενο πιο κοντά αισθητικά στην παρουσία του μεγαλύτερου Astra.

Toyota Auris Touring Sports

a3 5

Από την ιαπωνική αγορά πάλι θα μας έρθουν πολλά μοντέλα, μεταξύ αυτών το Toyota Auris Touring Sports, που πιθανότατα να φτάσει στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη του έτους. Η Toyota λοιπόν παρουσιάζει για πρώτη φορά στην ιστορία, τέτοιου τύπου έκδοση του Auris. Το νέο Toyota Auris Touring Sports ακολουθεί τις κύριες σχεδιαστικές φόρμες της νεότερης γενιάς του Auris, σε ένα αισθητικό αποτέλεσμα που δείχνει αρκετά δυναμικό και παράλληλα, ωφελεί την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο δεν διαφοροποιείται αισθητικά και ποιοτικά από αυτό του 5θυρου μοντέλου, στους χώρους επίσης ξεχωρίζει το μεγάλο πορτ-μπαγκάζ των 530 λίτρων (360 λτ. στο 5θυρο), αλλά και το μεγάλο άνοιγμα της πίσω πόρτας, με το χαμηλότερο κατά 100 χλστ. κατώφλι φόρτωσης.

Mazda MX-5

a5

Η Mazda παράλληλα, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τη Fiat για «δανεισμό» του επόμενου MX-5 στην Alfa Romeo (πάτωμα και κινητήρα), ώστε να δημιουργηθεί η νέα Spider, βάζει μπρος το project του Ιαπωνικού ρόουντστερ που έχει καθυστερήσει για οικονομικούς λόγους. Έτσι λοιπόν, το νέο MX-5 θα παρουσιαστεί επίσημα το 2015, παραμένοντας πισωκίνητο και με τον κινητήρα μπροστά, ενώ θα είναι και πιο ελαφρύ από το τωρινό. Στο σχεδιαστικό κομμάτι, η κατασκοπευτική, ηλεκτρικά επεξεργασμένη μας φωτογραφία αποκαλύπτει ένα πολύ δυναμικό ρόουντστερ, που θα αλλάξει σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν του MX-5.

Μικρό SUV από τη Honda

a 149

Τέλος, η Honda «τολμά» και αυτή στην κατηγορία των μικρών SUV, με το πρωτότυπο Urban SUV Concept, που παρουσιάστηκε στο Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο, να μας δίνει την πρώτη γεύση για το νέο μοντέλο του είδους της εταιρείας. Στην παραγωγή, το μοντέλο αυτό θα λανσαριστεί πρώτα στην Ιαπωνία στα τέλη του 2013 και μετέπειτα στις υπόλοιπες αγορές μέσα στο 2014. Το μοντέλο παραγωγής δεν αναμένεται να διαφοροποιηθεί σημαντικά σε σχέση με το πρωτότυπο και έτσι αναμένεται να διατηρηθεί το καμπυλόγραμμο αμάξωμα, με τις μικρές σε μέγεθος γυάλινες επιφάνειες και τις έντονες νευρώσεις στα πλαϊνά. Στο εμπρόσθιο τμήμα, η νέα μάσκα σε σχήμα «V» των μοντέλων της Honda και ειδικά του νέου CR-V θα έλθει και στο μικρότερο SUV, ενώ στο πίσω μέρος το τζάμι έχει μικρές διαστάσεις, τονίζοντας τον Crossover χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Τεχνικά, το πρωτότυπο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με το Honda Jazz, έχοντας μήκος 4,3 μέτρα. Προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστή η γκάμα των κινητήρων του, ή αν θα λάβει κι αυτό το crossover τον diesel 1,6 i-DTEC κινητήρα της μάρκας.

Πηγή: autotriti.gr