8 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους – Πανηγύρια στα κατεχόμενα

Ειδήσεις28 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Κόμματα και οργανώσεις με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την αποσχιστική ενέργεια και διαμηνύουν ότι δεν πρόκειται αν γίνουν αποδεκτά τα τετελεσμένα της εισβολής και κατοχής και καλούν σε συστράτευση, ενότητα και αγώνα για εξεύρεση λύσης, η οποία να επανενώνει την Κύπρο…

Κατάφορη παραβίαση θεμελιωδών κανόνων και αρχών του Διεθνούς Δικαίου, που παρεμποδίζει την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης του κυπριακού, χαρακτηρίζει τη μονομερή ανακήρυξη του ψευδοκράτους το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Στις 11 το πρωί ο νέος ΥΠΕΞ της Ελλάδας, Σταύρος Δήμας, θα έχει συνάντηση με τον πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Ιωσήφ Ιωσήφ.

Στα κατεχόμενα τα πανηγύρια θα κορυφωθούν με τη στρατιωτική παρέλαση στις 10 στην κατεχόμενη Λευκωσία, παρουσία του Αντιπροέδρου της Τουρκικής Κυβέρνησης Μπεσίρ Αταλάϊ. Τουρκικό μαχητικό F-16 θα πραγματοποιήσει πτήση επίδειξης κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Στα κατεχόμενα λιμάνια Κερύνειας και Αμμοχώστου βρίσκονται από χθες μία φρεγάτα, ένα υποβρύχιο και μία κορβλέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Χθες τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Κυπριακής δημοκρατίας.

Οι Τ/κ αγωνίζονται για την εξεύρεση λύσης, αλλά αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, τότε υπάρχουν άλλες επιλογές, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου. Μιλώντας κατά την άφιξη του Διοικητή της Τουρκικής αεροπορίας για παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα, με αφορμή τα πανηγύρια για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, κατηγόρησε επίσης τα ΗΕ και την ΕΕ για ”σωρεία λαθών, ορισμένα από τα οποία είναι η αιτία που το πρόβλημα παραμένει άλυτο”. Πηγή: ΣΗΜΕΡΙΝΗ