8ήμερη κράτηση σε 48χρονη για τον φόνο Βρετανού στην Αγία Νάπα

CEB1 37 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1316 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Την οκταήμερη κράτηση της 48χρονης από τις Καμάρες Λάρνακας, διέταξε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου πριν από λίγο, σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας νεαρού Βρετανού. Ως δράστες φέρονται ένας 22χρονος και ένας 43χρονος και οι δύο Τουρκοκύπριοι.

Η 48χρονη κατηγορείται για συνέργεια στο φόνο που σημειώθηκε στην Αγία Νάπα τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου.

Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο, ο παρουσιαστής της υπόθεσης, λοχίας Ανδρέας Χαραλάμπους, η γυναίκα φέρεται να βοήθησε τον 22χρονο Τουρκοκύπριο δράστη αμέσως μετά τη διάπραξη του εγκλήματος και τον 43χρονο Τουρκοκύπριο φίλο του, ο οποίος βρισκόταν μαζί του στη σκηνή της δολοφονίας.

Η 48χρονη και ο 22χρονος διατηρούσαν δεσμό και συζούσαν στο σπίτι της στη Λάρνακα εδώ κι ένα χρόνο. Μετά το έγκλημα, ο 22χρονος φέρεται να τηλεφώνησε στην 48χρονη ζητώντας της να του πάρει ρούχα για να αλλάξει καθότι ενεπλάκη σε καβγά και πιθανόν να σκότωσε κάποιον, όπως της είπε.

Η γυναίκα μετέβη στην Αγία Νάπα, όπου κι εντόπισε τον σύντροφό της σχεδόν γυμνό, έξω από ξενοδοχείο.

Σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, οι δύο Τουρκοκύπριοι φέρονται να διέφυγαν στα κατεχόμενα, κατόπιν βοήθειας τρίτου προσώπου και συγκεκριμένα, ενός άλλου Τουρκοκύπριου που διαμένει στη Λευκωσία.

Αναφορικά με το έγκλημα, σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε στους ανακριτές η 48χρονη, αιτία φαίνεται να ήταν ένας διαπληκτισμός μεταξύ των δύο Τ/κ και των δύο Βρετανών. Όπως αναφέρθηκε, οι Τ/κ προέβησαν σε παρατήρηση προς τους Βρετανούς, οι οποίοι φέρονται να ουρούσαν στο πίσω μέρος υπαίθριου μπαρ, κάτι που προκάλεσε τον εκνευρισμό του 22χρονου και του 43χρονου. Η παρατήρηση εξελίχθηκε σε διαπληκτισμό και καβγά, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο 22χρονος Τ/κ μετέβη μαζί με το φίλο του στο ίδιο μέρος, όπου και ανέσυρε σουγιά μήκους 10 εκατοστών, κόβοντας την καροτίδα του ενός Βρετανού.

Η Αστυνομία εκτός από τους δύο αναζητεί και το πρόσωπο που φέρεται να βοήθησε στη διαφυγή τους στα κατεχόμενα.

Πηγή: Φιλελεύθερος