Ολοκληρώθηκε το 8ο Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας (photos)

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη, 16 Ιουλίου το 8ο Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Τραγουδιού στο Κηποθέατρο Δήμου Σωτήρας, το οποίο διοργάνωνε η Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας.

Συμμετείχαν οι χορωδίες:
Ευαγόρας Αμμοχώστου
Χορωδία Πέρα Χωριού Νήσου
Χορωδία Δήμου Ιδαλίου
Παιδική Χορωδία Δήμου Σωτήρας
Χορωδία Δήμου Λακατάμιας
Χορωδία Δήμου Σωτήρας

Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Επιτρόπου Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, κ. Φώτης Φωτίου ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Το πρόγραμμα παρουσίασε η Δόξια Μουτσουρή-Μάου.

Την επιμέλεια της διακόσμησης είχε ο Διευθυντής του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου και εικαστικός κ. Φάνης Σεργίου.

Χορηγοί Επικοινωνίας: SotiraNews & Ράδιο Πολιτεία

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα του Δήμου Σωτήρας στο Facebook: https://facebook.com/media/set/?set=a.485068621649675.1073741910.234284796728060&type=3&business_id=826768280737283

Σε χαιρετισμό του ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου, συνεχάρη την Επιτροπή Πολιτισμού του Δήμου Σωτήρας για την διοργάνωση της εκδήλωσης, η οποία, όπως είπε χαρακτηριστικά “αποτυπώνει την επιτυχία του θεσμού και επιβεβαιώνει, ταυτόχρονα, την αυθεντικότητα και την αξία της καλλιέργειας της πολιτιστικής μας κουλτούρας στους Δήμους και τις Κοινότητες της περιφέρειας”.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του κ. Φώτη Φωτίου:

Με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση να θέσω υπό την αιγίδα μου τη ωραία αυτή εκδήλωση του Δήμου Σωτήρας. Το 8ο Παγκύπριο Χορωδιακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Τραγουδιού που διοργανώνεται απόψε, αποτυπώνει την επιτυχία του θεσμού και επιβεβαιώνει, ταυτόχρονα, την αυθεντικότητα και την αξία της καλλιέργειας της πολιτιστικής μας κουλτούρας στους Δήμους και τις Κοινότητες της περιφέρειας.

Κάθε δεύτερο χρόνο που πραγματοποιείται το Φεστιβάλ αυτό, διαπιστώνεται η πρόοδος που επιτελείται με τη συμμετοχή χορωδιακών συγκροτημάτων από ολόκληρη την Κύπρο, με κοινό στόχο τη συνέχιση και τη διάδοση της έμμετρης μουσικής μας κληρονομιάς, καθώς και της αναβίωσης του παραδοσιακού μας τραγουδιού.


Συγχαίρω θερμά τον Δήμο Σωτήρας και τη Χορωδία Σωτήρας για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ, όπως και την Παιδική Χορωδία του Δήμου μαζί με τις Χορωδίες Ευαγόρας Αμμοχώστου, Πέρα Χωρίου Νήσου, Δήμου Ιδαλίου και Δήμου Λακατάμειας για τη συμμετοχή τους.

Θα ήθελα με την ευκαιρία να εξάρω δυο ξεχωριστά γεγονότα αναφορικά με τη διοργάνωση του Φεστιβάλ αυτού.

Το πρώτο είναι η μεγάλη στήριξή του από τους αποδήμους της Σωτήρας, οι οποίοι είναι μόνιμοι συμπαραστάτες και υποστηρικτές κάθε προσπάθειας του Δήμου, η οποία αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις του τόπου τους. Ως Επίτροπος Προεδρίας και για τα θέματα αποδήμων υπογραμμίζω ιδιαίτερα την διαπίστωση από όλες τις επαφές που έχω, ότι οι απόδημοί μας στο σύνολό τους, τρέφουν πάντα μια γνήσια και αδιάλειπτη αγάπη προς τη γενέθλια γη, παραμένοντας πάντοτε ένα πολύτιμο και δυναμικό κομμάτι του εθνικού μας συνόλου.

Το άλλο ξεχωριστό γεγονός είναι η στενή συνεργασία του Δήμου Σωτήρας με το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου. Ομάδα εθελοντών του Σχολείου (με τον διευθυντή του κ. Φώτη Σεργίου) παρέχει υποστήριξη σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου, στο πλαίσιο και του στόχου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για σύνδεση του Σχολείου με την Κοινότητα.

Με συγκινεί ιδιαίτερα, όπως είμαι σίγουρος και εσάς, αυτή η σύνδεση, αυτή η σχέση ζωής με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου. Έχω συναντηθεί αρκετές φορές μαζί τους και γνωρίζω από πρώτο χέρι τις αρετές και τα χαρίσματά τους. Σε κάθε δική τους επίσκεψη στις ελεύθερες περιοχές μεταφέρουν μαζί τους την ευωδία των κυκλάμινων της Καρπασίας μαζί με το μήνυμα ότι αυτά συνεχίζουν να ανθούν για όλους μας. Οι μαθητές του Ριζοκαρπάσου, με τις αξίες και τα ιδεώδη που τούς μεταλαμπαδεύουν οι εκπαιδευτικοί τους, είναι παιδιά που μας τιμούν με την αγάπη και την αφοσίωσή τους στη γη των πατέρων τους, τις ρίζες και την ιστορία όλων μας.

Προσφέροντας στον πολιτισμό μας και με τη συνεργασία του με τον Δήμο Σωτήρας, το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου δίνει συνέχεια σε μια παράδοση που μας δίνει μεγάλες αντοχές και ισχυρά στηρίγματα να ανταπεξέλθουμε στον αγώνα της εθνικής μας επιβίωσης.

Δεν μπορούμε ασφαλώς να αφήσουμε να καταστραφεί ό,τι μας συνδέει με την ιστορία και τις ρίζες μας. Αντίθετα, έχουμε υποχρέωση να τις ενισχύουμε συνεχώς με εκδηλώσεις όπως και την αποψινή του Δήμου Σωτήρας. Για αυτό και συγχαίρω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρας και όλους τους άλλους παράγοντες της Κοινότητας που μοχθούν για την επιτυχία του Φεστιβάλ και κάθε άλλης εκδήλωσης που προβάλλει τον πολιτισμό, τις παραδόσεις και τα ήθη και τα έθιμά μας.

Εύχομαι σε όλους μια καλή και ευχάριστη βραδιά.

SotiraNews

Ροη Ειδησεων

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ

Τη στήριξη της Κύπρου στην ιδέα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,…

30 Απριλίου, 2024

Υφ. Έρευνας: Εντός του 2024 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Εντός του 2024 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες, λέει ο Υφυπουργός Έρευνας. Εντός του 2024 θα…

30 Απριλίου, 2024

Καμπανάκι από τον ΠΟΥ: Υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών σε αγελάδες εκτός ΗΠΑ

Υπάρχει κίνδυνος ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες…

30 Απριλίου, 2024

AstraZeneca: Παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις

Ο φαρμακευτικός γίγαντας της AstraZeneca φέρεται να παραδέχθηκε ότι το ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιό της κατά…

30 Απριλίου, 2024

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι

Ένα αγόρι 13 ετών έχασε τη ζωή του, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησε ένας…

30 Απριλίου, 2024

Υπουργός Εργασίας: Διευρυμένη πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην αγορά εργασίας

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου δήλωσε την Τρίτη ότι διευρύνεται η πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην…

30 Απριλίου, 2024