800 άνεργοι στα επιμορφωτικά

a 65 Ειδήσεις
a 4337 ΕιδήσειςΠαρά την περίοδο κρίσης που διανύουμε, τα Επιμορφωτικά Κέντρα παρέχουν την ευκαιρία, έστω και μερικής εργοδότησης, σε 800 περίπου άνεργους προσοντούχους εκπαιδευτές, όπως δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το ενδιαφέρον της σημερινής Κυβέρνησης για το θεσμό αυτό είναι τεράστιο.

“Για το λόγο αυτόν”, είπε ο Υπουργός, σε χαιρετισμό του χθες στην εκδήλωση των Επιμορφωτικών Κέντρων Λεμεσού, στην Α΄ Τεχνική Σχολή, “η εκπαίδευση ενηλίκων είναι στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και θα γίνονται συνεχείς προσπάθειες για την ποιοτική
αλλά και ποσοτική αναβάθμιση του θεσμού”.

“Επιδίωξή μας”, δήλωσε, “είναι η διά βίου Παιδεία να γίνει μόνιμος και διαχρονικός στόχος”. Όπως ανέφερε ο κ. Κενεβέζος, “ο θεσμός των Επιμορφωτικών Κέντρων καθιερώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πριν αρκετά έτη, για να δώσει σε όλους τους πολίτες ίσες ευκαιρίες για επιμόρφωση, για βελτίωση της ποιότητας ζωής και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, πέραν της βασικής μόρφωσης που προσφέρει το εκπαιδευτικό σύστημα”.

“Στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος μας, ο ρόλος των Επιμορφωτικών Κέντρων”, πρόσθεσε ο Υπουργός, “γίνεται ολοένα και πιο αναγκαίος” και “ο πολίτης, με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος, έχει την ευκαιρία να καταρτισθεί σε θέματα, τα οποία μπορεί στη συνέχεια να τον βοηθήσουν και για επαγγελματική ενασχόληση”. “Αναμφίβολα, όμως”, είπε ο κ. Κενεβέζος, “με το ίδιο κόστος μπορεί απλά να ενασχοληθεί για να καλλιεργήσει άλλα ενδιαφέροντα του, όπως, μεταξύ άλλων, ο χορός και η μαγειρική”.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ