Ο Συλικιώτης διόρισε 89 άτομα πριν αλλάξει Υπουγείο

a 234 Ειδήσεις
a 6362 Ειδήσεις
Αποκάλυψη από τη νέα Υπουργό, Ελένη Μαύρου

Λίγες ώρες πριν αποχωρήσει από το υπουργείο Εσωτερικών τον περασμένο Μάρτιο και πάει στο υπουργείο Εμπορίου, στο γνωστό ανασχηματισμό που έγινε τότε, ο Νεοκλής Συλικιώτης προχώρησε στο διορισμό 89 προσώπων ως πιστοποιούντων υπαλλήλων… 

Ο διορισμός έγινε τη στιγμή που στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών συζητείται νομοσχέδιο που ρυθμίζει το θέμα αυτό! Μάλιστα, την ερχόμενη Τρίτη η Επιτροπή έχει στην ατζέντα της το εν λόγω νομοσχέδιο (Ο περί Πιστοποιούντων Υπαλλήλων Νόμος του 2011) ώστε οι βουλευτές να τοποθετηθούν επί των προνοιών του και στη συνέχεια το νομοσχέδιο να πάει στην Ολομέλεια για έγκριση. Τους πρόλαβε όμως ο κ. Συλικιώτης, ενώ κοινοβουλευτική πηγή χαρακτήρισε την κίνηση αυτή του υπουργού σαν «περιφρόνηση της Βουλής».

Την αποκάλυψη για την κίνηση αυτή του κ. Συλικιώτη την έκανε η νυν υπουργός Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη. Λέει συγκεκριμένα η κ. Μαύρου:

«Στις 15.3.2012 έγινε διορισμός 89 προσώπων ως πιστοποιούντων υπαλλήλων από τον τέως υπουργό Εσωτερικών. Ο διορισμός θεωρήθηκε αναγκαίος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, αφού για αρκετό διάστημα δεν συμπληρώνονταν κενά που δημιουργήθηκαν διαχρονικά, γιατί αναμενόταν η ολοκλήρωση/ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο εκκρεμεί στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής.

Οι εν λόγω διορισμοί έγιναν με βάση την ισχύουσα νομοθεσία και τα υφιστάμενα κριτήρια τα οποία καθορίστηκαν με προηγούμενες αποφάσεις υπουργών, και τα οποία προνοούνται ως κριτήρια στο τροποποιητικό νομοσχεδίου, το οποίο εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής. Επισημαίνεται ότι ο πιστοποιών υπάλληλος δεν θεωρείται “επάγγελμα”, αλλά λειτούργημα για την εξυπηρέτηση του κοινού, και η θέση αυτή επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο της Νομικής Υπηρεσίας κατά τη συζήτηση του τροποποιητικού νομοσχεδίου, ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών».

Πηγή: ΑΛΗΘΕΙΑ