9ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας

a 157 Νέα Αμμοχώστου
a 2076 Νέα Αμμοχώστου

Μετά τη λήξη του 30ού Διεθνούς Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ακόμη ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός ακολουθεί τις προσεχείς μέρες στην Αγία Νάπα.

Πρόκειται για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από τον Δήμο για ένατη συνεχή χρονιά, με μοναδικό γνώμονα να προσφέρει στο κοινό εκδηλώσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής και να προβάλει τις καλλιτεχνικές δημιουργίες μιας άλλης εποχής, της Μεσαιωνικής. Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 11-18 Οκτωβρίου, στο χώρο του Μεσαιωνικού Μοναστηριού.

Μία εβδομάδα καλλιτεχνικής πανδαισίας γεμάτη από μουσικές, θεατρικές παραστάσεις, χορούς, θεάματα, εκθέσεις, συμπόσια, κλπ όλα επιλεγμένα και προσαρμοσμένα στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία της Μεσαιωνικής περιόδου.

Αξιόλογες παραστάσεις παρουσιάζει και το φετινό πρόγραμμα, στο οποίο ανάμεσα στα άλλα ξεχωρίζουν η συναυλία “Βυζαντινό Φως” με τον Πέτρο Γαϊτάνο (11/10), το σεργιάνι Ρωμιοσύνης “Από το Μεσαίωνα στο σήμερα” με το Μουσικό Σχήμα “Προσκυνητές” και το Μουσικό Σύνολο “Ρωμηοσύνη” (12/10), η θεατρική παράσταση ‘’Το ΄Ασμα του Γιοφυριού’’ – συμμετέχει ο Ευαγόρας Καραγιώργης, η μουσική παράσταση με το Ελληνο-Ιταλικό Συγκρότημα ‘’Εncardia’’ και τη συμμετοχή της Ιταλίδας τραγουδίστριας Πάολας Πετροσίλλο (15/10), η μουσική παράσταση ’’Flamengos – Arab’’ με το Ιταλικό Συγκρότημα ‘’Αlmoraima’’ (16/10) και η μουσική διαδρομή στις θάλασσες του Ελληνισμού υπό τον τίτλο ‘’Μεσοπέλαγα Αρμενίζω…’’ με την καταξιωμένη Ελληνίδα τραγουδίστρια Λιζέτα Καλημέρη και το ΄Εθνικ Συγκρότημα ‘’ΜΑΚΑΜ’’ (18/10).

Συμμετέχουν επίσης με αξιοπρόσεκτες παραστάσεις το Ολλανδικό Θέατρο Δρόμου PAVANA (12-18/10), οι Μεσαιωνικοί Δράκοι από την Κύπρο (12-18), το Γερμανικό Συγκρότημα‘’Heyderkraut’’ (14/10), το Ουκρανικό ‘’Spiritual Seasons Group’’ (14 & 17/10) και η Ουκρανική Ομάδα ‘’Alentrada Historical Dance Theatre’’ (17/10). Της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ, η οποία θα γίνει το Σάββατο 11 Οκτωβρίου θα προηγηθεί στις 7.15μ.μ παρέλαση όλων των σχημάτων που λαμβάνουν μέρος στις εκδηλώσεις, η οποία θα ξεκινήσει από τον κυκλικό κόμβο του Λιμανιού με κατάληξη το Μεσαιωνικό Μοναστήρι.

Στις 8.00μ.μ θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Παναγιώτης Αντωνίου. Στις 8.15 όλες οι ομάδες που συμμετέχουν θα εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης και το πρόγραμμα της πρώτης μέρας θα κλείσει με τη συναυλία που θα δώσει ο γνωστός ΄Ελληνας Καλλιτέχνης Πέτρος Γαϊτάνος υπό τον τίτλο ‘’Βυζαντινό Φως’’. ΄Ολες τις μέρες το πρόγραμμα αρχίζει στις 7.30μ.μ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.