Υπόθεση φόνου Βρετανού στην Αγία Νάπα: Αναβολή για τις 9 Σεπτεμβρίου

CEB1 44 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1276 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Δεν απάντησε σήμερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, στην κατηγορία για συνέργεια μετά τη διάπραξη φόνου του 22χρονου Βρετανού που σημειώθηκε στις 14 Αυγούστου στην Αγία Νάπα, η 48χρονη γυναίκα από τη Λάρνακα.

Σήμερα απαγγέλθηκε στη 48χρονη η κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη του φόνου και ο δικηγόρος της ζήτησε χρόνο προκειμένου η πελάτισσα του να απαντήσει κατά πόσον αποδέχεται ή όχι την κατηγορία.

Μετά την εξέλιξη αυτή το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου όρισε την Παρασκευή 9η Σεπτεμβρίου ως ημερομηνία για απάντηση και μέχρι τότε διέταξε όπως η 48χρονη παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα συνελήφθη στις 16 Αυγούστου ύστερα από πληροφορία που έλαβε η Αστυνομία ότι στην υπόθεση του φόνου του 22χρονου Βρετανού και τον τραυματισμό δεύτερου ομοεθνούς του τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου στην Αγία Νάπα, η 48χρονη ήταν συνεργός των δύο Τουρκοκυπρίων οι οποίοι φαίνεται να διέπραξαν το έγκλημα.

Η γυναίκα που διατηρούσε δεσμό με ένα από τους δύο Τουρκοκυπρίους, συνελήφθη και ανακρινόμενη ανέφερε σε θεληματική της κατάθεση ότι ο φίλος της, της εκμυστηρεύτηκε ότι μαζί με άλλο Τ/κ μαχαίρωσαν τους δυο Βρετανούς με τους οποίους συνεπλάκησαν, επειδή οι Τ/κ τους έκαναν παρατήρηση διότι ουρούσαν σε δημόσιο μέρος.

Η 48χρονη φέρεται να παραδέχτηκε επίσης ότι το βράδυ του φόνου μετέβη σε συγκεκριμένη περιοχή στην Αγία Νάπα και πήρε στο φίλο της ρούχα για να αλλάξει. Είπε ακόμα ότι ξαναπήγε στην Αγία Νάπα την επόμενη ημέρα για να παραλάβει το τηλέφωνο που έκρυψε ο φίλος της.

Η Αστυνομία είχε από τότε εκδώσει εντάλματα σύλληψης εναντίον των δύο Τουρκοκυπρίων οι οποίοι μετά τη διάπραξη του φόνου διέφυγαν στα κατεχόμενα και καταζητούνται.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 14 Αυγούστου γύρω στις 03:20 τα ξημερώματα, ενώ δύο Βρετανοί ηλικίας 22 χρόνων που εργάζονται στην Κύπρο και ήταν πεζοί στην οδό Γρηγόρη Αυξεντίου στην Αγία Νάπα, μετά από διαπληκτισμό που είχαν με άγνωστο άτομο, δέχθηκαν επίθεση από δύο άτομα που έφεραν μαχαίρι, ένα εκ των οποίων ήταν το άτομο με το οποίο είχαν διαπληκτιστεί προηγουμένως.

Ο ένας από τους Βρετανούς δέχθηκε τέσσερις μαχαιριές στην πλάτη, ενώ το θύμα δέχθηκε μία μαχαιριά στο λαιμό, η οποία ήταν μοιραία.

Πηγή: Φιλελεύθερος