Αυτές είναι οι εκπλήξεις της Apple για το 2017

a 622 Apple
a 622 Apple

Αν υπάρχει κάτι που η Apple θέλει να κάνει το 2017 είναι να μην επαναλάβει το 2016. Και την ιδέα αυτή τη συμμερίζονται και οι περισσότεροι πελάτες της.

Ευτυχώς, το 2017 αναμένεται να είναι μια σημαντική χρονιά για την Apple – ίσως η χρονιά εκείνη που η εταιρεία θα επιστρέψει σε πραγματικά καινοτόμα προϊόντα.

Νέο iPhone
Ύστερα από μια ήσσονος σημασίας αναβάθμιση στο iPhone το 2016 με το iPhone 7, όλη η προσοχή είναι στραμμένη στο 2017. Σύμφωνα με φήμες, η επόμενη συσκευή θα συνιστά μια σημαντική αναβάθμιση, καθώς θα είναι γυάλινη, θα διαθέτει οθόνη που θα απλώνεται από τη μία άκρη στην άλλη, και θα χαρακτηρίζεται από βελτιώσεις στην απόδοση και την ισχύ της.

Νέα iPad
Η Apple αποφάσισε να μην ασχοληθεί με μεγάλες αναβαθμίσεις στα iPad το 2016, γεγονός που υποδηλώνει ότι η εταιρεία θα αποκαλύψει νέα tablets το 2017. Όπως λένε φήμες, η Apple μπορεί να σχεδιάζει κάποιες μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές στο επόμενο iPad, συμπεριλαμβανομένης μιας οθόνης που όπως και στο iPhone θα καλύπτει όλη την πρόσοψη της συσκευής. Επίσης, η Apple ίσως προσθέσει ένα νέο μέγεθος οθόνης στις 10,9 ίντσες, πλάι στα υπάρχοντα μοντέλα των 9,7 και 12,9 ιντσών. Μένει να δούμε κατά πόσο όλα αυτά επαρκούν για να μπει ένα τέλος στις μειούμενες πωλήσεις του τμήματος iPad της εταιρείας.

Νέα Mac
Το 2016, η Apple έλαβε την αμφιλεγόμενη απόφαση να αναβαθμίσει μόνο το MacBook Pro, αφήνοντας όλα τα υπόλοιπα Mac αμετάβλητα. Κάποιοι κάτοχοι Mac θύμωσαν και έθεσαν το ερώτημα κατά πόσο πρόκειται να λανσαριστούν νέα Mac. Κρίνοντας από την απόφαση της εταιρείας, είναι ασφαλές να προβλέψουμε ότι η εταιρεία θα παρουσιάσει νέα Mac το 2017. Αν και είναι πιθανές κάποιες βελτιώσεις στις σειρές iMac desktop και MacBook notebook, παραμένει άγνωστο κατά πόσο η Apple σχεδιάζει να αναβαθμίσει τις σειρές Mac Pro ή Mac Mini desktop.

Εκπλήξεις;
Φημολογείται ότι η εταιρεία αναπτύσσει μια εφαρμογή «έξυπνου σπιτιού» για να ανταγωνιστεί το Amazon Echo και το Google Home. Επίσης, είναι πιθανό η εταιρεία να παρουσιάσει νέες εφαρμογές ή κάποιες μεγάλες βελτιώσεις σε υπάρχουσες υπηρεσίες όπως η Apple Music. Η ανάπτυξη μιας υπηρεσίας τηλεοπτικού streaming και μια μεγάλη αναβάθμιση του Apple Watch δεν μπορούν να αποκλειστούν. Τέλος, η Apple ίσως κινηθεί για κάποια μεγάλη εξαγορά και στραφεί σε ένα άλλο τμήμα της αγοράς.

Ένα νέο… διαστημόπλοιο
Η Apple σχεδιάζει να μπει στη νέα της έδρα το 2017. Πρόκειται για ένα τεράστιο κυκλικό κτίριο που είναι γνωστό και ως το «διαστημόπλοιο». Η μετακόμιση στα νέα γραφεία θα είναι σίγουρα ένα μεγάλο event για την εταιρεία.

Πηγή: Time Out Cyprus