Πλέον μπορείς κι εσύ να καταγγείλεις «στημένους» αγώνες στο application της UEFA

l 2 Ποδόσφαιρο
l 2 Ποδόσφαιρο

Τη δύναμη της τεχνολογίας φαίνεται πως επιστράτευσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην προσπάθεια της να μειώσει τη διαφθορά και τους «στημένους» αγώνες στο ποδόσφαιρο.

Το UEFA Integrity App, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας, είναι στην ουσία μια πλατφόρμα ακεραιότητας, την οποία μπορεί να κατεβάσει στο κινητό δωρεάν όποιος επιθυμεί μέσω iOS ή Android, και να καταγγείλει ανώνυμα διαφθορά σε ποδοσφαιρικό αγώνα.

«Ένα βασικό στοιχείο των ευρύτερων δραστηριοτήτων της UEFA, είναι η καταπολέμηση του προκαθορισμού αγώνων, το οποίο θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες απειλές για την ακεραιότητα του ποδοσφαίρου.

Γι’ αυτό το λόγο, ξεκινούμε μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως αυτή της εφαρμογής ακεραιότητας, οι οποίες θα ενισχύσουν την εκστρατεία καταπολέμησης τέτοιων αρνητικών φαινομένων».

Παράλληλα με τη δυνατότητα ανώνυμης καταγγελίας «στημένων» αγώνων, η εφαρμογή διαθέτει και δωρεάν γραμμή τηλεφώνου (+800 0001 0002), την οποία μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει ανώνυμα, ενώ προσφέρει και ηλεκτρονική πλατφόρμα εκπαίδευσης για νέους ποδοσφαιριστές, ούτως ώστε να ενημερωθούν για τους κανονισμούς και τις νομοθεσίες του fair play.

l Ποδόσφαιρο
l 1 Ποδόσφαιρο
Πηγή:Sigmalive