Bar crawling και beach party αναστατώνουν την Αγία Νάπα

a 34 Νέα Αμμοχώστου
Τα παρατράγουδα της “γύρας στα μπαρ” bar crawl, είναι λίγο πολύ γνωστά, όπως επίσης και τα αποτελέσματα αυτής της “αναρχίας” που αποτελεί πονοκέφαλο για την πλειοψηφία των κατοίκων της Αγίας Νάπας.

a 1101 Νέα Αμμοχώστου

Η εικόνα είναι τραγική: Μικρομεσαίοι επιχειρηματίες της περιοχής βλέπουν το πλήθος των νεαρών να κατευθύνονται σαν πρόβατα από τους καθοδηγητές τους, οι οποίοι, πληρώνονται με δύο ευρώ ανα κεφαλή για είσοδο σε κάθε μπυραρία. Αυτό που συμβαίνει , όμως, είναι το πλήθος να κατευθύνεται σε συγκεκριμένα και μόνο μαγαζιά.

Εξοργισμένος ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κάνει λόγο για θέματα ασφάλειας, φοροαποφυγής , οχληρίας, οχλαγωγίας και απρεπούς συμπεριφοράς των νεαρών τουριστών.

Εκατοντάδες νεαροί αρχίζουν την τσάρκα τους στα μπαρ μόλις βραδιάσει και πολλοί από αυτούς αφού καταναλώσουν μπόλικο αλκοόλ προκαλούν τεράστια προβλήματα.

Το πρόβλημα αρχίζει από τουριστικά γραφεία αλλά και ιδιώτες οι οποίοι κλείνουν τα γκρουπ των ταξιδιωτών, με δέσμευση ν’ ακολουθούν τυφλά το καθημερινό πρόγραμμα αχαλίνωτης διασκέδασης.

Ποδηγετούν τους τουρίστες που φέρνουν με φτηνά πακέτα προσφορών και αντισταθμίζουν τη «χασούρα» τους από τα υπερκέρδη που βγάζουν από το bar crawl.

Στην Επιτροπή Εμπορίου το φλέγον ζήτημα
Κληθείς να σχολιάσει το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Σίγμα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Ζαχαρίας Ζαχαρίου, χαρακτήρισε στις “Τομές στα Γεγονότα” του Σίγμα, ως πολύ σοβαρά τα όσα συμβαίνουν στην Αγία Νάπα τονίζοντας, ότι το θέμα θα συζητηθεί στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή με την έναρξη των εργασιών.