Καρούσος: ” Τα beach και street parties θα σημάνουν το τέλος της Αγίας Νάπας”

a 27 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Το τέλος της Αγίας Νάπας ως τουριστικού προορισμού αλλά και των μικρών επιχειρήσεων θα σημάνει η συνέχιση της οχλαγωγίας, της ηχορύπανσης, των beach και street parties, bar crawls και άλλων ειδών πάρτι που γίνονται στη περιοχή, σύμφωνα με το δήμαρχο Γιάννη Καρούσο.

a 1094 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο δήμαρχος Αγίας Νάπας «η οχλαγωγία, η ηχορύπανση, οι ενοχλήσεις των κατοίκων, τα πάρτι διάφορων ειδών και σε οποιοδήποτε χώρο, που γίνονται με τη συμμετοχή εκατοντάδων τουριστών, οι οποίοι καταναλώνουν απεριόριστο και αμφιβόλου ποιότητας αλκοόλ, που τους ποτίζουν ορισμένοι επιχειρηματίες, θα σημάνει το τέλος της Αγίας Νάπας ως τουριστικού προορισμού. Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις και πάρτι που διοργανώνονται από διάφορους επιτήδειους, μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών, ενοχλούν κόσμο ενώ σπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους».

Πρόσθεσε ότι «φαίνεται πως τουριστικά γραφεία αλλά και ιδιώτες κλείνουν τα γκρουπ των ταξιδιωτών, ακόμα και με διαφημίσεις στο διαδίκτυο, με τη δέσμευση να ακολουθούν τυφλά το πρόγραμμα της διασκέδασης που προσφέρουν. Έτσι, προσφέρουν στους εκατοντάδες τουρίστες, που φτάνουν στην Κύπρο με φτηνά πακέτα διακοπών, μεγάλες ποσότητες και αμφιβόλου ποιότητας αλκοολούχα ποτά και στη συνέχεια τους αφήνουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της Αγίας Νάπας», δημιουργώντας προβλήματα.

Σύμφωνα με τον Γ. Καρούσο, «η συμπεριφορά των τουριστών αυτών καταστρέφει και μηδενίζει τις προσπάθειες που καταβάλλουμε εδώ και χρόνια για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, ενώ την ίδια ώρα συμβάλουν τα μέγιστα στο κλείσιμο των τουριστικών επιχειρήσεων, αφού, με τις ενέργειες τους αναγκάζουν τους σωστούς και νόμιμους επιχειρηματίες σε κλείσιμο».

«Πώς φτάσαμε από τον κοσμοπολιτισμό στη σαβούρα;»

Ο δήμαρχος Αγίας Νάπας διερωτήθηκε «πώς από το 2000, που είχαμε μία από της καλύτερης ποιότητας νυκτερινή ζωή και ήμασταν το σήμα κατατεθέν της κοσμοπολίτικης ζωής στον κόσμο, φτάσαμε στη σημερινή «σαβούρα».

Εξήγησε ότι «ένας επιχειρηματίας μπορεί αντί να νοικιάζει ένα κλαμπ, συγκεντρώνει τους τουρίστες σε bar crawl, τα οποία όχι μόνο δεν έχουν έξοδα, όπως ένα εστιατόριο ή ένα κατάστημα, αλλά δεν έχουν και τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας και ασφάλειας. Με τον τρόπο αυτό έχουν μόνο καθαρά έσοδα, ενώ όταν οι αρμόδιοι φορείς πηγαίνουν στη περιοχή για τους απαραίτητους ελέγχους τα μόνα που δεν ελέγχονται είναι αυτού του είδους τα υποστατικά».

Ο Γ. Καρούσος κάλεσε «όλους, μεταξύ αυτών και το Δημοτικό Συμβούλιο, να προβληματιστούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχουμε λάβει διάφορα μέτρα αλλά δυστυχώς δεν πετύχαμε αφού ορισμένα από αυτά τα υποστατικά ελέγχονται και άλλα όχι».

Ερωτηθείς ποιος μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα αυτά απάντησε «όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Η Αστυνομία να ελέγξει εάν αυτά τα υποστατικά έχουν τις απαραίτητες άδειες πώλησης αλκοόλ, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες να δουν κατά πόσον πληρούν τις προδιαγραφές υγιεινής, οι υπηρεσίες ΦΠΑ και Φόρου να ενημερωθούν εάν πληρώνουν τις απαραίτητες φορολογίες, εάν τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας και γενικά όλοι όσοι εμπλέκονται με τον τουρισμό».

Θα πρέπει κατέληξε «όλοι να κάνουμε το άπαν των δυνάμεων μας ούτως ώστε η περιοχή της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και της Αγίας Νάπας γενικότερα να πάρει ξανά το καλό όνομα που είχε ως τουριστικός προορισμός».

Πηγή: ΚΥΠΕ