Νίκος Κέττηρος: «Δεν θα κάνω αυτά που επέκρινα ως δημοσιογράφος»

Την υπόσχεση ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει ούτε ένα νόμο στη Βουλή χωρίς προηγουμένως να τον διαβάσει, έδωσε ο νέος βουλευτής Αμμοχώστου του ΑΚΕΛ – Αριστερά Νέες Δυνάμεις Νίκος Κέττηρος, προσθέτοντας πως αυτά που επέκρινε όταν ασκούσε τη δημοσιογραφία δεν θα τα κάνει ως βουλευτής.

Ο Νίκος Κέττηρος, που εξασφάλισε 6.598 ψήφους στις βουλευτικές εκλογές της 22ας Μαΐου, σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ, ερωτήθηκε κατά πόσον υπάρχουν συγκεκριμένα θέματα στα οποία θα επικεντρωθεί προωθώντας τα στη Βουλή.

«Πριν αρχίσουμε να μιλούμε και να προβαίνουμε σε βαρύγδουπες εξαγγελίες, υποσχέσεις και δεσμεύσεις πρέπει να ακούσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία και αυτή τη στιγμή είναι τεράστια και πάρα πολλά», είπε.

Αφού σημείωσε πως «η Κύπρος που ξέραμε δεν υπάρχει πια», είπε ότι «η κοινωνική ανισότητα μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, ο κόσμος ψάχνει απεγνωσμένα δουλειά και τα δημόσια νοσηλευτήρια έφτασαν στα όριά τους. Όλα αυτά τα γνωρίζει ο καθένας γιατί τα βλέπουμε καθημερινά».

Ανέφερε ακόμα ότι «μια βόλτα στους προσφυγικούς συνοικισμούς της Λάρνακας, της Λεμεσού, της Λευκωσίας επιβεβαιώνει αυτά που λέγαμε και πριν τις εκλογές, ότι δηλαδή η προσφυγική πολιτική αποτελεί για την κυβέρνηση πράξη φιλανθρωπίας. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν αξιοπρέπεια, όπως αξιοπρέπεια έχουν και οι εργαζόμενοι στην ξενοδοχειακή βιομηχανία».

Στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, συνέχισε «η κατάσταση είναι σαν καζάνι που βράζει με την εκμετάλλευση των εργοδοτών, απέναντι στους εργαζόμενους. Προσωπικά συμβόλαια, δωδεκάωρα στη δουλειά, μισθοί πείνας. Ο άνθρωπος είναι η προτεραιότητα για μένα, ο εργάτης, ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο άνεργος».

Ερωτηθείς κατά πόσον δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Βουλής δεδομένου ότι τρεις νέοι πολιτικοί συνδυασμοί εισέρχονται για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, ο κ. Κέττηρος απάντησε πως «αυτό αποφάσισε ο λαός και αφού έτσι αποφάσισε, είναι σεβαστό. Εμείς θα εργαστούμε για την ομαλή λειτουργία του σώματος και ευχόμαστε με τον ίδιο τρόπο να εργαστούν όλα τα κόμματα. Όλοι θα κριθούμε».

Κληθείς να αναφέρει πώς θα πρέπει να πορευθεί η Βουλή και το κόμμα του στα ανοικτά ζητήματα που υπάρχουν όπως το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση, είπε ότι «οι αποφάσεις για αυτά τα σημαντικά ζητήματα πρέπει να ληφθούν το συντομότερο. Ενώ θα κληθούμε σύντομα να τοποθετηθούμε για όλα αυτά τα εκκρεμούντα νομοσχέδια, η Βουλή δεν έχει κοινοποιήσει, στους νέους βουλευτές, έστω ανεπίσημα, τα νομοσχέδια αυτά για να τα μελετήσουμε».

Πρόσθεσε ότι «η κάθε λεπτομέρεια είναι σημαντική και εγώ τουλάχιστον, δεν πρόκειται να ψηφίσω ούτε ένα νόμο χωρίς να τον διαβάσω. Αυτά τα οποία επέκρινα όταν ασκούσα τη δημοσιογραφία, δεν θα τα κάνω ως βουλευτής».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον ενδεχομένως να επηρεάσει τις εργασίες της Βουλής το γεγονός ότι στο Κοινοβούλιο εισήλθαν νέα πρόσωπα αλλά και περισσότερες γυναίκες, ο κ. Κέττηρος εξέφρασε την εκτίμηση πως «οι εργασίες του Σώματος δεν φαίνεται να επηρεάζονται. Οι νέοι βουλευτές θα χρειαστούμε μια περίοδο για να μάθουμε κάποια διαδικαστικά θέματα, ωστόσο πέραν αυτού δεν πιστεύω να προκύπτει άλλο θέμα».

Αντίθετα, κατέληξε, «οι νέοι άνθρωποι με όρεξη για δουλειά, πιστεύω ότι θα δώσουν νέο αέρα στο Κοινοβούλιο, φτάνει να αποφεύγουμε τις εξάρσεις και κυρίως το λαϊκισμό».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024