Νήπιο κατάπιε δηλητήριο σε σχολείο στην επ. Αμμοχώστου

Η μητέρα 2χρονου κοριτσιού κατήγγειλε στον Αστυνομικό Σταθμό Δερύνειας ότι στις 29 Ιουλίου, όταν πήγε να πάρει το παιδί της από το νηπιαγωγείο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, το 2χρονο είχε στο στόμα του κομμάτι δηλητήριου για την εξολόθρευση τρωκτικών.

Η μητέρα πήρε το παιδί της εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου κρατήθηκε προληπτικά, έκανε κάποιες εξετάσεις για να διαπιστωθούν τυχόν προβλήματα υγείας και αργότερα μεταφέρθηκε στο σπίτι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το κομμάτι που βρέθηκε στο στόμα του παιδιού έχει σταλεί για εξετάσεις και η Αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες για το περιστατικό.

Καλά στην υγεία του το παιδί

Πάντως, πολύ καλά στην υγεία του είναι το κοριτσάκι δύο χρόνων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου Ανδρέας Κωνσταντίνου «έγινε καταγγελία στην Αστυνομία από τη μητέρα μικρού κοριτσιού ηλικίας δύο ετών, ότι στις 29 Ιουλίου 2017 ενώ βρισκόταν σε νηπιαγωγείο στην ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου, πιθανώς να κατάπωσε χαπάκι που χρησιμοποιείται για την εξολόθρευση τρωκτικών(ποντικών)».

Πρόσθεσε ότι το «κοριτσάκι μεταφέρθηκε προληπτικά στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι και αφού κρατήθηκε προληπτικά για περίοδο δύο ημερών στη συνέχεια απολύθηκε. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Νοσοκομείο το κοριτσάκι δεν εκδήλωσε οποιαδήποτε συμπτώματα δηλητηρίασης και γι’αυτό οι γιατροί του έδωσαν εξιτήριο».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου «η κατάσταση της υγείας του κοριτσιού είναι πολύ καλή».

Πηγή: SigmaLive