Υποβρύχιο εικαστικό πάρκο με γλυπτά ετοιμάζει ο Δήμος Αγίας Νάπας

Υποβρύχιο εικαστικό πάρκο, όπως αυτό που υπάρχει στο Κανκούν του Μεξικό, με γλυπτά και κατασκευές, που θα είναι το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη, ετοιμάζεται να ξεκινήσει ο Δήμος Αγίας Νάπας προκειμένου να ενισχύσει αυτό που έχει ονομαστεί «εμπειρία του επισκέπτη».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Αγίας Νάπας Γιάννη Καρούσο, «το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα και άμεσα στις αρχές Μαΐου ενέκρινε πρόταση που υποβλήθηκε για την κατασκευή ενός υποβρύχιου εικαστικού πάρκου. Το συγκεκριμένο πάρκο θα είναι το πρώτο του είδους του στην Ευρώπη», είπε, προσθέτοντας πως «στόχος μας είναι να ενισχύσουμε και με αυτό το σημείο αναφοράς την εμπειρία του επισκέπτη».

Εξήγησε πως τα υποβρύχια εικαστικά πάρκα αποτελούνται από διάφορα γλυπτά και κατασκευές τα οποία συνάδουν με το περιβάλλον και τη θαλάσσια ζωή, δηλαδή είναι φιλικά προς το περιβάλλον.

Θέλουμε να κάνουμε στην Αγία Νάπα ένα πάρκο όπως αυτό που υπάρχει στο Κανκούν του Μεξικό, το οποίο περιέχει πέραν των 400 γλυπτών και έχει γίνει σημείο αναφοράς για όλο τον κόσμο, αφού μπορεί κάποιος να δει τα εκθέματα μόνο με μάσκα χωρίς να χρειαστεί να κάνει κατάδυση, είπε ο κ. Καρούσος.

Ο κ. Καρούσος είπε, επίσης: «Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τον τεχνητό ύφαλο, δηλαδή τα πιο ρηχά νερά για να γίνει το υποβρύχιο εικαστικό πάρκο. Είχαμε ήδη συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με τον οποίο συζητήσαμε το θέμα, ενώ ζητήσαμε από το Τμήμα Αλιείας να μας ενημερώσει τι πρέπει να γίνει και να βγάλει τις σχετικές άδειες προκειμένου το ερχόμενο καλοκαίρι του 2015 να ρίξουμε τα πρώτα γλυπτά στη θάλασσα».

Θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ανακοινώσεις και διαγωνισμούς, συνέχισε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας «με στόχο να ριχτούν αρκετά γλυπτά στη θαλάσσια περιοχή που επιλέξαμε ώστε να γίνει το μεγαλύτερο υποβρύχιο εικαστικό πάρκο της Ευρώπης. Το πάρκο θα είναι επισκέψιμο για όλο τον κόσμο, χωρίς τη χρήση καταδυτικού εξοπλισμού».

Ερωτηθείς κατά πόσον το πάρκο αυτό θα έχει ειδική θεματολογία, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας απάντησε πως «ένα από τα θέματα που έχουμε υπόψη είναι η ελληνική μυθολογία. Ωστόσο αναμένουμε όσα θα έχουν να μας πουν το Υπουργείο Γεωργίας και το Τμήμα Αλιείας για να δούμε τι ακριβώς χρειάζεται να γίνει και πώς».

Ο κ. Καρούσος ανέφερε επίσης ότι πρόσφατα δημιουργήθηκε στην Αγία Νάπα ένα ακόμα σημείο αναφοράς. Πρόκειται για το πέτρινο γλυπτό «I Love Ayia Napa” που τοποθετήθηκε στην είσοδο της κεντρικής πλατείας του Δήμου. Το γλυπτό είναι διαστάσεων 8μ. Χ 2.60μ.

Είπε ακόμα ότι «η όλη ιδέα προήλθε από πολίτη της Αγίας Νάπας και σημείωσε πως καθημερινά στο σημείο που βρίσκεται στο γλυπτό, άτομα κάθε ηλικίας και από κάθε χώρα που επισκέπτεται τη περιοχή, βγάζουν φωτογραφίες. Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας επισκεφθεί κάποιος το σημείο θα δει τουρίστες να φωτογραφίζονται με το γλυπτό», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «περίπου 500 φωτογραφίες βγαίνουν καθημερινά στο συγκεκριμένο σημείο, το οποίο ενισχύει με τη μοναδικότητα του την εμπειρία του επισκέπτη».

Ροη Ειδησεων

Η πρωτοβουλία Tourism Cares ενώνει την τουριστική βιομηχανία της Κύπρου για ένα καθαρότερο μέλλον

Η πρωτοβουλία «Tourism Cares: Unite for a Cleaner Cyprus» ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία. Σχεδόν 60…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Υφ. Πρόνοιας: Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023

Μέσω των σχεδίων κρατικών ενισχύσεων προς τις εθελοντικές οργανώσεις δόθηκαν για το 2023 πέραν των…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Οπλισμένος ο ισοβίτης «κομμωτής» – Σχεδιάζει να διαφύγει στη Λατινική Αμερική

Οπλισμένος και αποφασισμένος να μην παραδοθεί, είναι ο ισοβίτης Δώρος Θεοφάνους, ο οποίος δραπέτευσε, χθες,…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Υφυπουργός Μετανάστευσης: Η στήριξη νησιωτικών κρατών στρατηγικής σημασίας για ΕΕ

Η υποστήριξη των νησιωτικών κρατών δεν είναι μόνο ζήτημα δίκαιης κατανομής βαρών, αλλά και στρατηγικής…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Τους τσάκωσαν να μεταφέρουν πάνω από 140 kg πουργούρι από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κατά τον έλεγχο οχημάτων στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου στις 26 Σεπτεμβρίου2024, λειτουργοί του Τμήματος Τελωνείων…

27 Σεπτεμβρίου, 2024

Χειροπέδες σε 61χρονη για σφετερισμό ελληνοκυπριακής περιουσίας στα κατεχόμενα

Την 7ημερη κράτηση διέταξε σήμερα το Δικαστήριο εναντίον 61χρονης Ευρωπαίας πολίτη σε σχέση με υπόθεση…

27 Σεπτεμβρίου, 2024