“Κατά βούληση” ο ΔΗΣΥ για τις εκλογές στον Δήμο Παραλιμνίου

Το Πολιτικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού το οποίο συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης (20/9) δεν κατάφερε να υποδείξει τον εκλεκτό για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές της 18ης Δεκεμβρίου. Θεόδωρος Πυρίλλης και Γιώργος Νικολέττος θα διεκδικήσουν την ψήφο των Παραλιμνιτών χωρίς την στήριξη της Πινδάρου.

Παρά την ομολογουμένως επιτυχημένη πορεία του Θεόδωρου Πυρίλλη στον Δήμο Παραλιμνίου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός φαίνεται να απέφυγε την στήριξή του, αφού στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2011 ο νυν Δήμαρχος του Παραλιμνίου κατήλθε στις δημοτικές εκλογές ανεξάρτητος και χωρίς την στήριξη του κόμματός της Πινδάρου.

Από την άλλη, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Νικολέττος, προερχόμενος επίσης από τον Δημοκρατικό Συναγερμό κατέρχεται υποψήφιος διεκδικώντας την ψήφο των Παραλιμνιτών.

Οι υποψηφιότητες:



Εξαγγελία Θεόδωρου Πυρίλλη:

Με πλήρη σεβασμό και απεριόριστη εκτίμηση προς όλους τους Δημότες Παραλιμνίου, ανακοινώνω ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα επαναδιεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου Παραλιμνίου ως Ανεξάρτητος Υποψήφιος.

Μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο εργαστήκαμε σκληρά για επανόρθωση των διαχρονικών αδικιών και του παραγκωνισμού που υφίστατο ο Δήμος και η Επαρχία μας. Καταβλήθηκαν τεράστιες προσπάθειες για την αναδιοργάνωση του Δήμου και την μετεξέλιξή του σε ένα αποτελεσματικό και οικονομικά εύρωστο Δήμο. Η κατεύθυνση που οι Δημότες καθόρισαν πριν από πέντε χρόνια έφεραν ισονομία και ισοπολιτεία, επιτυχία στις διεκδικήσεις μας, καταπολέμηση της διαφθοράς και εγκατάλειψη παλιών κακών νοοτροπιών.

Υλοποιήθηκαν πολλά έργα υποδομής, αρκετά βρίσκονται σε εξέλιξη και άλλα αρχίζουν τους αμέσως επόμενους μήνες. Θεωρώ τη συνέχεια του έργου που επιτελέσθηκε επιβεβλημένη για να αποκλεισθεί η πιθανότητα οπισθοδρόμησης σε νοοτροπίες και τακτικές του παρελθόντος.

Μακριά από λαϊκισμούς και λασπολογίες θα συνεχίζω να εργάζομαι σκληρά και με αφοσίωση ως την τελευταία ώρα της θητείας μου, ενώ παράλληλα θα ενημερώσω τους συνδημότες μου για το σημαντικό έργο που ήδη επιτεύχθηκε. Οι πολίτες θα κρίνουν και θα αποφασίσουν ελεύθερα και δημοκρατικά, ποιος θα ηγηθεί του Παραλιμνίου τα επόμενα 5 χρόνια.

Βιογραφικό:

Ο κ. Θεόδωρος Πυρίλλης γεννήθηκε στο Παραλίμνι στις 19 Ιουνίου 1964. Αποφοίτησε από το Λύκειο Παραλιμνίου το 1982 από τον κλάδο Πρακτικού με άριστη επίδοση. Υπηρέτησε στην Εθνική Φρουρά στο Πυροβολικό ως Ανθυπολοχαγός.

Με το τέλος των στρατιωτικών του υποχρεώσεων σπούδασε στο Ανώτατο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου όπου απέκτησε αποκτώντας δύο διπλώματα. Κατόπιν, συνέχισε τις σπουδές του για ένα χρόνο στη Γερμανία.

Επέστρεψε στη Κύπρο το 1989 και εργάστηκε για 3 χρόνια ως Διευθυντής Ξενοδοχείου. Το 1993, δημιούργησε την εταιρεία Bagno Designs που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην επαρχία Αμμοχώστου. Από το 1999, οι πωλήσεις της εταιρείας επεκτάθηκαν σε όλη την Κύπρο με αποτέλεσμα η εταιρεία σήμερα να συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους των ειδών Υγιεινής ανά το παγκύπριο.

Η δραστηριοποίηση του κ. Πυρίλλη στα κοινά είναι ιδιαίτερα έντονη. Από τις χρονιές 2003-2006 διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Παραλιμνίου, ενώ από το 2007-2011 διετέλεσε πρόεδρος Τοπικής Επιτροπής Δημοκρατικού Συναγερμού Παραλιμνίου, Μέλος της Επαρχιακής Γραμματείας Αμμοχώστου Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως επίσης και ως Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Είναι παντρεμένος με τη νηπιαγωγό Κικούλα Κίτσιου από το 1993 και έχουν αποκτήσει ένα γιό, τον Αναστάσιο.

Εξαγγελία Γιώργου Νικολέττου:

«Οι τρεις θητείες μου στο Δημοτικό Συμβούλιο», αναφέρει, «μία εκ των οποίων στο αξίωμα του Αντιδημάρχου, μου έχουν προσφέρει την απαιτούμενη εμπειρία και γνώσεις». Απευθυνόμενος στους συνδημότες του, ο κ. Νικολέττος σημειώνει ότι «το Παραλίμνι αξίζει και μπορεί καλύτερα. Με αυτή την πεποίθηση, με αγάπη για την πόλη μας και όρεξη για σκληρή δουλειά, θέτω ενώπιόν σας την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Παραλιμνίου. Τη θέτω με όραμα, στόχο και αποφασιστικότητα. Για το Παραλίμνι, που θα αξιοποιεί τις δυνατότητές του στον μέγιστο δυνατό βαθμό».

Προσθέτει πως στόχος του είναι η ανάπτυξη του Παραλιμνίου και η ευημερία των ανθρώπων του, με ισονομία και αξιοκρατία. «Μπορούμε να καταστήσουμε το Παραλίμνι έναν πρότυπο Δήμο, στην οργάνωση, τις υπηρεσίες, τις σύγχρονες υποδομές, την ποιότητα ζωής, τον πολιτισμό και τον τουρισμό».

Ο κ. Νικολέττος αποδίδει ιδιαίτερη έμφαση στον διάλογο με τους δημότες. «Το Παραλίμνι», τονίζει, «χρειάζεται έναν Δήμαρχο που να ακούει τους δημότες και να αφουγκράζεται τις ανησυχίες τους. Έναν Δήμαρχο που να νοιάζεται. Πάντοτε πίστευα στην αξία του διαλόγου, της σύνθεσης ιδεών και της αξιοποίησης όλων των δυνάμεων για το κοινό καλό. Ο στόχος να αλλάξουμε το Παραλίμνι προς το καλύτερο, μόνο συλλογικά μπορεί να επιτευχθεί. Απευθύνομαι σε όλους τους δημότες Παραλιμνίου, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης, γιατί η τοπική κοινωνία ρέπει να τίθεται πάνω από κόμματα, ιδεολογίες και συμφέροντα».

Ο Γιώργος Νικολέττος σημειώνει, επίσης, πως το προεκλογικό του πρόγραμμα θα διαμορφωθεί μέσα από έναν ελεύθερο και ανοικτό διάλογο με τους δημότες και τα οργανωμένα σύνολα, με στόχο να καταγραφούν ιδέες και εισηγήσεις οι οποίες θα τύχουν επεξεργασίας και θα τεθούν ενώπιον των δημοτών.

«Επιδίωξή μας είναι η διαμόρφωση ενός πολύ συγκεκριμένου αναπτυξιακού σχεδιασμού, ο οποίος θα περιλαμβάνει ρεαλιστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις, με έργα ουσίας που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και όχι βιτρίνας ή εντυπωσιασμού», αναφέρει. Τονίζει, τέλος, ότι «πάνω απ’ όλα, το Παραλίμνι χρειάζεται ένα Δήμαρχο αξιόπιστο, που με τις γνώσεις, την ικανότητα διοίκησης, τις γνωριμίες και προσβάσεις μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, μέσα από τη διεκδίκηση έργων από το κράτος και προγραμμάτων και κονδυλίων από την Ευρώπη».

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Νικολέττος έχει πλούσια δραστηριότητα στα κοινά και πολύχρονη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο Παραλιμνίου. Υπηρέτησε ως Δημοτικός Σύμβουλος του ΔΗΣΥ την περίοδο 2002-2006 και 2012-2016 και ως Αντιδήμαρχος την περίοδο 2007-2011. Είναι απόφοιτος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στις παγκύπριες εισαγωγικές εξετάσεις για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατετάγη πρώτος παγκύπρια. Διακρίθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών του και πήρε πολλές υποτροφίες και βραβεία.

Είναι ελεύθερος επαγγελματίας με εξειδίκευση στον τομέα επισκευών και αντισεισμικών ενισχύσεων κατασκευών. Τιμήθηκε με την ανώτατη διάκριση του «Προσκόπου Δημοκρατίας», ενώ υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία με τον βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού. Είναι νυμφευμένος με τη Μαρία Ανδρέα Νέου, βιολόγο, διευθύντρια κλινικού εργαστηρίου – χημείου και έχουν τρία παιδιά.

SotiraNews

Ροη Ειδησεων

Χριστοδουλίδης: Η Κύπρος υπέρ της δημιουργίας θέσης Επιτρόπου Άμυνας της ΕΕ

Τη στήριξη της Κύπρου στην ιδέα της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν,…

30 Απριλίου, 2024

Υφ. Έρευνας: Εντός του 2024 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες

Εντός του 2024 20 νέες ψηφιακές υπηρεσίες, λέει ο Υφυπουργός Έρευνας. Εντός του 2024 θα…

30 Απριλίου, 2024

Καμπανάκι από τον ΠΟΥ: Υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της γρίπης των πτηνών σε αγελάδες εκτός ΗΠΑ

Υπάρχει κίνδυνος ο ιός της γρίπης των πτηνών H5N1 να εξαπλωθεί σε αγελάδες σε άλλες…

30 Απριλίου, 2024

AstraZeneca: Παραδέχθηκε ότι το εμβόλιο κατά της Covid θα μπορούσε να προκαλέσει σπάνιες θρομβώσεις

Ο φαρμακευτικός γίγαντας της AstraZeneca φέρεται να παραδέχθηκε ότι το ευρέως χρησιμοποιούμενο εμβόλιό της κατά…

30 Απριλίου, 2024

Επίθεση με σπαθί στο Λονδίνο: Νεκρό ένα 13χρονο αγόρι

Ένα αγόρι 13 ετών έχασε τη ζωή του, έπειτα από την επίθεση που πραγματοποίησε ένας…

30 Απριλίου, 2024

Υπουργός Εργασίας: Διευρυμένη πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην αγορά εργασίας

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου δήλωσε την Τρίτη ότι διευρύνεται η πρόσβαση αλλοδαπών φοιτητών στην…

30 Απριλίου, 2024