Δήμαρχος Παραλιμνίου: Στοχευμένες οι καταγγελίες προς τον Δήμο

CEB4CEB7CEBC2 Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης
CEB4CEB7CEBC2 Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης

Οι καταγγελίες προς τον Δήμο Παραλιμνίου γίνονται κυρίως ανώνυμα ή με ψευδή προσωπικά στοιχεία σε εβδομαδιαία βάση, με απώτερο στόχο να πλήξουν τον Δήμαρχο Παραλιμνίου, Θεόδωρο Πυρίλλη, όπως ο ίδιος δήλωσε.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κλήθηκε να σχολιάσει δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας (Φιλελεύθερος) σύμφωνα με το οποίο, ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, απέστειλε επιστολή στο Δήμο Παραλιμνίου, κατόπιν καταγγελίας για παρατυπίες και ατασθαλίες σε σειρά κατασκευαστικών έργων εντός των δημοτικών ορίων Παραλιμνίου.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο ενημέρωσε με επιστολή τον Γενικό Ελεγκτή ότι δεν θα δίνονται γραπτές απαντήσεις σε ανώνυμες καταγγελίες ενώ αποφασίστηκε επίσης όπως το περιεχόμενο των καταγγελιών διερευνάται εξονυχιστικά από τον Δήμο Παραλιμνίου.

Ως εκ τούτου, το Δημοτικό Συμβούλιο, ζήτησε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, όπως λειτουργοί της, διερευνούν το οποιοδήποτε θέμα προκύψει.

Ο Θεόδωρος Πυρίλλης είπε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως παρανομία και πως ο Δήμος Παραλιμνίου είναι στη διάθεση τόσο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όσο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης για παράθεση των οποιονδήποτε στοιχείων ζητηθούν.

Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος ανακρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Ιανουάριο του 2015 από το ΤΑΕ Αρχηγείου για θέματα υπέρβασης εξουσίας χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον του.

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου είπε πως το γεγονός ότι κάνει καλά τη δουλειά του, “ενόχλησε πολλούς των οποίων έχουν πληγεί τα οικονομικά ή τα πολιτικά τους συμφέροντα, γι ’αυτό και ενεργούν ως αχυράνθρωποι με ανυπόστατες καταγγελίες εναντίον μου”.

Καταλήγοντας, είπε ότι ο Γενικός Ελεγκτής, κατέχει πληρεξούσια έγγραφα για τον Δήμαρχο Παραλιμνίου και τη σύζυγό του βάσει των οποίων δύναται να έχει πρόσβαση σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του Δημάρχου Παραλιμνίου στην Κύπρο και το εξωτερικό. Το πληρεξούσιο θα έχει ισχύ για πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση της θητείας του κ. Πυρίλλη ως Δημάρχου Παραλιμνίου.

mayorfwtos Ειδήσεις, Θεόδωρος Πυρίλλης

SotiraNews/ΚΥΠΕ