Εγγραφή αγροτικών δρόμων στη Σωτήρα

a 115
a 6110
Του Βουλευτή Κυριάκου Χατζηγιάννη

Η εγγραφή αγροτικών δρόμων είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στο θέμα της αγροτικής ανάπτυξης. Η χρονοτριβή η οποία παρατηρείται με την μη εγγραφή αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη οποιασδήποτε αγροτικής δραστηριότητας. Η μη εγγραφή αγροτικών δρόμων έχει καθηλώσει την αγροτική ανάπτυξη του Δήμου…

Η εγγραφή αγροτικών δρόμων είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο στο θέμα της αγροτικής ανάπτυξης. Η χρονοτριβή η οποία παρατηρείται με την μη εγγραφή αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη οποιασδήποτε αγροτικής δραστηριότητας. Η μη εγγραφή αγροτικών δρόμων έχει καθηλώσει την αγροτική ανάπτυξη του Δήμου.

Η εγγραφή αγροτικών δρόμων εκκρεμεί από το 1995, χρονολογία κατά την οποία εφαρμόστηκε ο περί Αναγκαστικής Απαλλοτρίωσης (προσωρινές διατάξεις για τη νομιμοποίηση υφιστάμενων αγροτικών δρόμων) Νόμος (αρ. 59 (Ι) του 1995. Συγκεκριμένα αμέσως μετά την εφαρμογή του αναφερόμενου νόμου, το Συμβούλιο υπόβαλε αίτηση στο Κτηματολόγιο στις 9/4/1996, μέσω του έπαρχου και έχει ανοιχτεί κτηματολογικός φάκελος ΔΑΕ 10/1996. Το κτηματολόγιο ετοίμασε τα σχέδια στις 2/11/2005 και τα παρουσίασε για έγκριση στη συνεδρία του Συμβουλίου που έγινε στις 2/12/2005.

Το ερώτημα που θέτω προς την εκτελεστική εξουσία είναι σχετικά με την εγγραφή των αγροτικών δρόμων όπως αυτοί έχουν ετοιμαστεί με τα σχέδια από το κτηματολόγιο και υπάρχουν επί του εδάφους. Ποιο είναι το σχετικό χρονοδιάγραμμα και ποιος ο σχετικός πίνακας εγγραφής αγροτικών δρόμων για το Δήμο Σωτήρας.