Στο κατώφλι του Μηχανισμού Στήριξης βρίσκεται η Κύπρος

a 282 Ειδήσεις
a 6409 Ειδήσεις
«Είναι μια σοβαρή πιθανότητα», παραδέχεται πλέον η κυβέρνηση

Στον προθάλαμο του Μηχανισμού Στήριξης για τις τράπεζες, γνωστού ως EFSF, βρίσκεται η Κύπρος. Χθες Τρίτη, εν μέσω νέας πολιτικής αντιπαράθεσης, η κυβέρνηση παραδέχθηκε επίσημα πλέον ότι η προσφυγή της χώρας στο Μηχανισμό, «είναι μια σοβαρή πιθανότητα»… 

Οι δηλώσεις έγιναν από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρίστο Χριστοφίδη, ο οποίος σημείωσε ότι η προσφυγή γίνεται εξαιτίας του τραπεζικού συστήματος, υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση των δημοσίων οικονομικών δεν παραπέμπουν στο Μηχανισμό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, «αναπτύσσεται τις τελευταίες μέρες μια παραφιλολογία σε σχέση με τη λήψη μέτρων για την οικονομία», διότι στόχος ορισμένων είναι «να προκαλέσουν πανικό για να εξωθήσουν την κυβέρνηση στη λήψη αντιλαϊκών μέτρων».

Το κλίμα στην κυπριακή οικονομία εξακολουθεί να επιβαρύνει η αβεβαιότητα στην Ελλάδα και τα σενάρια για έξοδο της χώρας από το ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα χθες να σημειωθεί βουτιά στις τραπεζικές μετοχές, με τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου να έχει αξία 23,6 σεντ και της Λαϊκής 7,7 σεντ. Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν και οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ