Η επαρχία Αμμοχώστου τίμησε στη Σωτήρα την επέτειο της ΕΟΚΑ (videos&photos)

Με επαρχιακή παρέλαση της επαρχίας Αμμοχώστου κορυφώθηκαν σήμερα 1η Απριλίου οι εορτασμοί για τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59. Στην παρέλαση που διεξήχθη στον Δήμο Σωτήρας συμμετείχαν Οργανωμένα Σύνολα από Δήμους και Κοινότητες της επαρχίας Αμμοχώστου, τιμώντας την εθνική επέτειο της κήρυξης του εθνικού αγώνα την 1η Απριλίου του 1955.

Οι εορτασμοί ξεκίνησαν με Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως, όπου τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, κ. Γιαννάκης Γιαννή.

Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας και Κατάθεση Στεφάνων.

Ακολούθησε παρέλαση παρά την λεωφόρο Μακαρίου Γ’, έξω από το Δημαρχείο Σωτήρας, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμος Σωτήρας, η Χορωδία “Μελιζόνα” του Δήμου Παραλιμνίου, ο Δήμος Αγίας Νάπας, η Δημοτική Χορωδία Σωτήρας, ο Δημοτικό Χορευτικός Όμιλος Σωτήρας, ο Ονήσιλος Σωτήρας, ο χορευτικός όμιλος “Φωτειακός” Φρενάρους, η μπάντα του σωματείου “Φωτειακός” Φρενάρους, ο ΝΕΔΗΣΥ Αμμοχώστου, το Γυμνάσιο Ειρήνης και Ελευθερίας, το Α’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας, το Β’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας, το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας, οι Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας, η μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας, ο Παιδοκομικός Σταθμός “Μικροί Επιστήμονες” του ΣΚΕ Σωτήρας και οι Έφεδροι Καταδρομείς Σωτήρας.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκαν μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Χρήστος Στυλιανίδης, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, κ. Γιαννάκης Γιαννή, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, κ. Βασίλειος, ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, κ. Γιάννης Καρούσος, ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής, κ. Γιώργος Οικονόμου, ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, κ Θεοδόσης Τιόλας, εκπροσώποι της Εθνικής Φρουράς, των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, και άλλων Οργανωμένων Συνόλων της επαρχίας Αμμοχώστου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην επίσημη σελίδα του Δήμου Σωτήρας στο Facebook πατώντας εδώ

SotiraNews

Ροη Ειδησεων

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Λευκωσία Λύμπουρας Χαράλαμπος Λεωφόρος Τσερίου 229 Στρόβολος 22524919 Χριστοδουλίδης Χάρης Ανδρέα Αβρααμίδη 49 Στρόβολος 22879747…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Λευκωσία Χριστοδούλου Κυπρούλλα Καρπενησίου 25Α Λευκωσία 22376960 Κραμβής Σ. Κλεάνθης Καλλιπόλεως 12 Γ- Δ Λευκωσία…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Τουρκικές αντιδράσεις για τη σειρά «Famagusta» στο Netflix: «Προπαγάνδα των Ελλήνων, οι Τούρκοι της Κύπρου σφαγιάστηκαν».

Οι τουρκικές αντιδράσεις για την προβολή της σειράς «Famagusta» στο Netflix είναι έντονες και κάνουν…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης Αχερίτου και μνημόσυνο πεσόντων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο Προσφυγικό Συνοικισμό Αγ.Γεωργίου Βρυσούλλων Αχερίτου τελέστηκε την Κυριακή 01/09/24 η εκδήλωση Μέρα Μνήμης Αχερίτου…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης ΄Αχνας: Πορεύθηκαν προς τη νεκρή ζώνη (EIKONEΣ)

Στο Δασάκι της Άχνας οι κάτοικοι πορεύθηκαν σήμερα Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου για μια ακόμη χρονιά…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιοδεία στην Κάτω Δερύνεια από Νικολέττο και Λίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την κατεχόμενη περιοχή της Κάτω Δερύνειας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου…

31 Αυγούστου, 2024