Πως ψηφίζουν οι πολίτες στους πέντε Δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου

CEB1 1 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση
CEB1 32 Δημοτικές Εκλογές 2016, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Λιγότερες από 40 μέρες έχουν απομείνει για τις Δημοτικές Εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου και η επαρχία Αμμοχώστου βρίσκεται σε αναβρασμό, με τους υποψήφιους Δήμαρχους, Κοινοτάρχες, μέλη Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων και μέλη Σχολικών Εφορειών να έχουν ξεκινήσει τις προεκλογικές του εκστρατείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εκλογών, αναφορικά με τους Σταυρούς προτίμησης στους Δήμους της επαρχίας μας, στον Δήμο Παραλιμνίου, οι 9.260 εκλογείς θα έχουν 3 σταυρούς προτίμησης για τα 12 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στον Δήμο Δερύνειας, οι 5.442 εκλογείς θα μπορούν να βάλουν έως 2 σταυρούς προτίμησης για τα 8 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στη Σωτήρα, θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα για τοποθέτηση μέχρι 2 σταυρών προτίμησης, ώστε οι 3.937 ψηφοφόροι να εκλέξουν τα 8 μέλη του νέου Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Δύο σταυρούς προτίμησης θα μπορούν να βάλουν και στον Δήμο Αγίας Νάπας οι 3.220 ψηφοφόροι, για να εκλέξουν τους 8 του δημοτικού Συμβουλίου.

Και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, οι 31.440 ψηφοφόροι, θα μπορούν να τοποθετήσουν 7 σταυρούς προτίμησης, για να εκλέξουν τους 26 δημοτικούς συμβούλους!

Υποβολή υποψηφιοτήτων

Όσον αφορά τώρα την υποβολή υποψηφιοτήτων, ο Γενικός Έφορος εκλογών έχει ανακοινώσει ότι οι υποψηφιότητες για την εκλογή Δημάρχων, Μελών των Δημοτικών Συμβουλίων και Μελών των Σχολικών Εφορειών, για τους Δήμους της επαρχίας Αμμοχώστου, θα υποβληθούν τη 17η Νοεμβρίου, μεταξύ των ωρών 9.00 το πρωί και 12.30 το μεσημέρι στο παράρτημα της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου που βρίσκεται στο Παραλίμνι.

Υποψηφιότητες για τις Κοινοτικές Εκλογές 2016

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι οι Έφοροι Εκλογής θα δεχθούν τις υποψηφιότητες για τις Κοινοτικές Εκλογές (Εκλογή Κοινοταρχών/Μελών Κοινοτικών Συμβουλίων), για όλες τις κοινότητες της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016, μεταξύ των ωρών 9.00 π.μ. και 12.30 μ.μ.

Οι υποψηφιότητες θα υποβληθούν σε περιφερειακά κέντρα που έχουν καθορίσει οι Έφοροι Εκλογής για τον σκοπό αυτό. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να αποταθούν στα γραφεία των Εφόρων Εκλογής ή στην Υπηρεσία Εκλογών.

Ειδικά αναφορικά με τις κατεχόμενες κοινότητες, οι χώροι υποβολής υποψηφιοτήτων θα είναι ως ακολούθως:

(α) Κατεχόμενες Κοινότητες Επαρχίας Λευκωσίας
Στο γραφείο Επάρχου Λευκωσίας.

(β) Κατεχόμενες Κοινότητες Επαρχίας Αμμοχώστου
Στο γραφείο Επάρχου Αμμοχώστου, στην Λάρνακα. (Οδός Ηνωμένων Εθνών 22).

(γ) Κατεχόμενες Κοινότητες Επαρχίας Κερύνειας
Στο γραφείο Επάρχου Κερύνειας, που βρίσκεται στο κτηριακό συγκρότημα του Υπουργείου Εσωτερικών.

(δ) Κατεχόμενες Κοινότητες Επαρχίας Λάρνακας
Στο Γραφείο Επάρχου Λάρνακας.

Τονίζεται ότι, για τις κατεχόμενες κοινότητες στις οποίες εξακολουθούν να διαβιούν εγκλωβισμένοι πολίτες της Δημοκρατίας, δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τόσο οι εγκλωβισμένοι, όσο και οι εκτοπισμένοι εκλογείς των κοινοτήτων αυτών.

Για κάθε υποψηφιότητα Κοινοτάρχη απαιτείται να κατατεθεί το ποσό των €200 και για κάθε υποψηφιότητα Κοινοτικού Συμβούλου κατατίθεται ποσό €100, ως παράβολο.

Κάθε υποψηφιότητα πρέπει να υποστηριχθεί από δύο εκλογείς, που είναι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο της οικείας Κοινότητας.

Έντυπα υποψηφιοτήτων διατίθενται από τα κατά τόπους γραφεία των Εφόρων Εκλογής.

SotiraNews