Επίσκεψη επ. Εθελοντισμού στη Σωτήρα για το “Σπίτι του Εθελοντή”

IMG 0342 Γιώργος Τάκκας, Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φιλα
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Σωτήρας κύριο Γιώργο Τάκκα είχε χθες, Δευτέρα ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων, κύριος Γιάννης Γιαννάκη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η εξεύρεση χώρου για τη στέγαση του “Σπιτιού του Εθελοντή”.

IMG 0342 Γιώργος Τάκκας, Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φιλα

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκης, γίνεται μια προσπάθεια για τη στέγαση των εθελοντικών οργανώσεων της επαρχίας Αμμοχώστου, καθώς και του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Αμμοχώστου σε ένα χώρο ο οποίος να εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των εθελοντικών φορέων της επαρχίας.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια για δημιουργία “Σπιτιού του Εθελοντή” σε όλες τις επαρχίες, ενώ κα΄τι αντίστοιχο έχει ήδη γίνει στη Λευκωσία και τη Λάρνακα, ενώ προσπάθεια γίνεται για εξεύρεση χώρου στη Λεμεσό και στην επαρχία Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Σωτήρας ευχαρίστησε τον κύριο Γιαννάκη, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι ο Δήμος Σωτήρας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος όσον αφορά τα θέματα του Εθελοντισμού, και ανέφερε ώς παράδειγμα ότι από την πρώτη μέρα της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου, συστάθηκε η Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού Σωτήρας, η οποία επιτελεί ένα σπουδαίο έργο όσον αφορά τον εθελοντισμό και τη φιλανθρωπία στη Σωτήρα.

Σημειώνεται ότι έχουν προταθεί από τον Δήμαρχο Σωτήρας δύο παλιές κατοικίες οι οποίες αν και εφόσον εγκριθούν θα αναπαλαιωθούν, αφού σκοπός είναι, σύμφωνα με τον ίδιο τον Δήμαρχο Σωτήρας η παράλληλη διατήρηση και ανάδειξη των παλιών και παραδοσιακών σπιτιών της Σωτήρας.

SotiraNews