Ούτοπος: “Είμαι ο Μεσσίας και ήρθα να θέσω νόμους”

Ο Κώστας Κυριάκου Ούτοπος είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας για ακόμη μία φορά. Οι απόψεις του μπορεί να προκαλέσουν γέλιο έως και ανησυχία. Δεν μπορεί παρά να χαμογελάσει κάποιος όταν δηλώνει ότι είναι ο Μεσσίας που προφητεύουν οι γραφές και ήρθε να κυβερνήσει τον κόσμο. Την ίδια ώρα δεν μπορεί να μην ανησυχεί, όταν τον ακούει να διατυπώνει θέσεις υπέρ της παιδοφιλίας ή της κτηνοβασίας. Αυτές τις αναφορές για προφανείς λόγους δεν περιλήφθηκαν στο κείμενο της συνέντευξης. Παρ’ όλα αυτά οι εκλογές καλό ήταν να διατηρήσουν μία σοβαρότητα και τα αρμόδια όργανα να είναι σε θέση να την διαφυλάξουν.

Ο Κώστας Κυριάκου Ούτοπος στην συνέντευξή του στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ μιλάει για το όραμα του για την πόλη – κράτος, αλλά και για τις ιδαιτερότητες του. Στο ερώτημα μας, αν είναι τρελός ή απλώς πουλάει τρέλα εξαγριώνεται και αποκαλεί όσους τον θεωρούν τρελό, «ηλίθιους». Ακολουθεί η συνέχεια…

-Γιατί επιμένετε να θέτετε υποψηφιότητα; Τα ποσοστά που λαμβάνεται στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις ίσως θα έπρεπε να σας αποτρέψουν.

Επιμένω για να πετύχω αυτό για το οποίο ξεκίνησα. Θέλω να κυβερνήσω αυτό τον τόπο. Αλλά θα έλεγα όχι μόνο αυτό τον τόπο, αλλά αυτό τον κόσμο. Έχω μια πρόταση την οποία έχει ανάγκη ο κόσμος.

-Νομίζετε ότι έχετε τις δυνατότητες να κυβερνήσετε την υφήλιο;

Έχω το ισχυρότερο όπλο για να το κάνω. Το όπλο του πολιτισμού.

-Για να καταλάβω. Πιστεύεται ότι θα σας αποδεχθεί το σύνολο των λαών;

Πρέπει να παρουσιάσω στον τόπο τον δικό μου ένα έργο, το οποίο θα το δουν και οι άλλοι λαοί, θα το εκτιμήσουν και θα μου δώσουν την ευκαιρία να το επεκτείνω σε άλλες χώρες. Δυστυχώς με σταματά το κατεστημένο αυτού του τόπου.

-Πως σας σταματούν;

Με καλπονοθεία βεβαίως. Δεν μου επιτρέπουν να εκλεγώ.

-Γιατί δεν προσφεύγετε σε διεθνείς οργανισμούς;

Ποιος θα μου δώσει τα στοιχεία; Πριν γίνουν οι εκλογές, βλέπεις τις δημοσκοπήσεις και όλες τις εφημερίδες και τα κανάλια να αραδιάζουν ένα σωρό ψέματα. Διχάζουν τον κόσμο;

-Και γιατί πιστεύετε ότι προσπαθούν να υποβαθμίσουν την υποψηφιότητα σας;

Αποτελώ θανάσιμη απειλή για το οικονομικό κατεστημένο. Αν και κάποιος που είναι στα πράγματα, μου είχε πει ότι αποτελώ απειλή για τους θεσμούς, όπως τον θεσμό της οικογένειας, του γάμου, της θρησκείας κλπ.

-Δεν σκοπεύω να μασήσω τα λόγια μου. Έχετε σκεφτεί μήπως δεν υπάρχει τίποτα από όλα αυτά και απλώς αυτά που λετε δεν στέκουν στη λογική; Μήπως δεν είστε λογικός;

Γιατί; Επειδή λεω για την καλπονοθεία; Δυστυχώς αυτός ο λαός δεν έχει ανθρώπους με κότσια που να βγουν και να πουν τι συμβαίνει. Ποιος δημοσιογράφος θα βγει να πει ότι είναι αλήθεια αυτά που λεω και το ξέρεις και συ Μανώλη μου. Ας μην κοροϊδευόμαστε. Φταιτε εσείς δημοσιογράφοι που δεν παίζετε σωστά τον ρόλο σας. Θέλετε ξύλο γιατί παίρνετε τους λαούς στο λαιμό σας.

-Από που συνάγετε το συμπέρασμα ότι είστε θύμα καλπονοθείας;

Πήρα 73,4% το 2003 και 72,8% το 2008. Όλα αυτά τα ξέρω από πληροφορίες. Ρώτα τον συνάδελφο σου τον Γιώργο Κασκάνη να σου τα πει, αφού τα ξέρει. Εσύ είσαι τίποτα καινούριος και δεν τα ξέρεις; Εγώ είμαι και πάλι υποψήφιος για να δώσω ακόμα μία ευκαιρία στον κόσμο.

-Δεν σας προβληματίζει ότι πολλοί σας αντιμετωπίζουν ως τρελό;

Για όνομα του Θεού. Ποιοι είναι αυτοί; Μπορεί κάποιος να πει ότι το όραμα μου για την πόλη κράτος είναι τρελό; Πως μπορείς να χαρακτηρίσεις τρελό έναν άνθρωπο που έκανε τα συγκεκριμένα σχέδια για τις νέες πόλεις; Όποιος λέει ότι είναι τρελό, είναι ηλίθιος.

-Ορισμένες από τις διακηρύξεις σας παραπέμπουν ευθέως στην διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Η παιδοφιλία είναι ένα από τα σοβαρότερα ποινικά αδικήματα και ηθικώς μία από τις αισχρότερες διαστροφές.

Να ακούσουμε το ένστικτο μας.

-Αν για αυτά που λετε, αύριο έρθουν και σας συλλάβουν, τι θα πείτε;

Θα επιμείνω στην άποψη μου. Να με συλλάβουν γιατί λεω την άποψη μου;

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

Ροη Ειδησεων

Μαρίνα Αγίας Νάπας: Φωτιά σε σκάφος (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε βίντεο από πυρκαγιά σε σκάφος στη μαρίνα Αγίας Νάπας: https://www.facebook.com/share/r/CWrjsNrTQsQVKmHP/?mibextid=WC7FNe

16 Ιουνίου, 2024

ΠΕΡΝΕΡΑ: Δημιουργήθηκε Συντονιστική Επιτροπή για την αναβάθμισή της

Συντονσιτική επιτροπή για προβολή και προώθηση των αιτημάτων της τουριστικής περιοχής Περνέρα στον Δήμο Παραλιμνίου…

16 Ιουνίου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Στο παλιό Νοσοκομείο ο νέος Δήμαρχος – “Να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα” (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μαζί με τους Αντιδημάρχους Δερύνειας και Φρενάρους επισκέφθηκε το κτήριο του παλιού Νοσοκομείου Αμμοχώστου στο…

16 Ιουνίου, 2024

ΑΥΓΟΡΟΥ: Οι δρόμοι και το μουσείο του Αυγόρου θα γεμίσουν (και φέτος) μουσική

Το Λακκιρτίν Φεστ έρχεται για άλλη μία χρονιά από τη Θεατρική Ομάδα Δημιουργείν στις 7…

16 Ιουνίου, 2024

Μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Αμμοχώστου και Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων τραγουδούν για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μαθητές της χορωδίας του Μουσικού Γυμνασίου Αμμοχώστου και Γυμνασίου Κοκκινοχωρίων Πάνου Ιωάννου τραγουδούν για…

16 Ιουνίου, 2024

Έκοψε 5 πασσάλους της ΑΗΚ και έκλεψε εναέρια καλώδια μήκους σχεδόν ενός χιλιομέτρου!

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλοπής καλωδίων της ΑΗΚ, η Αστυνομία προχώρησε χθες βάσει δικαστικού εντάλματος…

16 Ιουνίου, 2024