“Κανένα” ψηφίζει η ΕΔΕΚ στον δεύτερο γύρο

a 54 Ειδήσεις
a 4873 ΕιδήσειςΤο Πολιτικό Γραφείο του ΚΣ ΕΔΕΚ καλεί τους πολίτες να ενεργήσουν με γνώμονα τη διασφάλιση της ακεραιότητας του προγράμματος, των θέσεων και των αρχών που κατέθεσε στην προεκλογική περίοδο και με δεδομένο ότι η προγραμματική του διακήρυξη, οι θέσεις και οι προτάσεις στα κρίσιμα και σημαντικά ζητήματα του τόπου απέχουν από τις θέσεις των δύο εναπομεινάντων υποψηφίων.

Το σώμα, που συνήλθε το απόγευμα της Τρίτης, εισηγείται ομόφωνα στην Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος, που θα συνέλθει το απόγευμα της Πέμπτης, όπως «οι θέσεις της ΕΔΕΚ όπως κατατέθηκαν στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, δεν της επιτρέπουν να τοποθετηθεί υπέρ κάποιου υποψηφίου στο δεύτερο γύρο των Προεδρικών Εκλογών.»

Την απόφαση του ΠΓ ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημήτρης Παπαδάκης, ο οποίος ανέφερε ότι το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ συζήτησε την πρόταση που θα κατατεθεί στην Κεντρική Επιτροπή για τη θέση της ΕΔΕΚ στην επαναληπτική εκλογή της ερχόμενης Κυριακής και επιπρόσθετα ενημερώθηκε για τις θέσεις που εξέθεσαν σήμερα το πρωί οι δύο εναπομείναντες υποψήφιοι προς το Κ.Σ. ΕΔΕΚ.

«Όπως είναι γνωστό η ΕΔΕΚ κατέθεσε την πρότασή της για τις προεδρικές εκλογές στη βάση της πρότασης του ενδιάμεσου χώρου, όπως αυτή έχει εκφρασθεί με τη στήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Λιλλήκα και το πολιτικό πρόγραμμα που συνδιαμορφώσαμε», είπε ο κ. Παπαδάκης.

Ο κ. Παπαδάκης ανέφερε επίσης ότι η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην αποτροπή της πόλωσης, με πρωτοβουλίες για την ισχυροποίηση του ενδιάμεσου χώρου, ο οποίος επιφορτίζεται με πρόσθετες ευθύνες και ότι δεσμεύεται ότι θα ανταποκριθεί με επάρκεια σε αυτές τις ευθύνες με τη διατύπωση σοβαρού και υπεύθυνου πολιτικού λόγου.

«Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο του Κινήματος σύντομα θα ανακοινωθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς εάν καλεί τους πολίτες σε αποχή, ο κ. Παπαδάκης απάντησε: «Όχι», προσθέτοντας ότι δεν μπορεί ένα κόμμα να καλεί τους πολίτες σε αποχή.

Ερωτηθείς τι θα πρέπει να πράξουν τα μέλη της ΕΔΕΚ όταν η ηγεσία δεν τοποθετείται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου, ο κ. Παπαδάκης ανέφερε ότι απευθυνόμαστε σε ελεύθερους πολίτες, όπως απευθυνθήκαμε την πρώτη Κυριακή.

Στην ερώτηση τι σημαίνει να ενεργήσουν με βάση τη διακήρυξη του κόμματος, ο κ. Παπαδάκης είπε ότι νομίζει πως είναι ξεκάθαρο.

Σε παρατήρηση ότι συνεπώς επαφίεται στα μέλη της ΕΔΕΚ, ο κ. Παπαδάκης απάντησε: «προφανώς», επαναλαμβάνοντας ότι το Κίνημα απευθύνεται σε ελεύθερους πολίτες.