Έξω φρενών η οικογένεια των διδύμων με τις εξελίξεις στη δίκη της τραγωδίας στο Μαρί

a7 10 Ειδήσεις
a7 10 Ειδήσεις
Θέτουν θέμα απόσυρσης του κατηγορητηρίου

Δυσφορία και αγανάκτηση εκφράζουν συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μαρί μετά τις εξελίξεις που σημειώθηκαν σχετικά με την δίκη… 

Η οικογένεια των διδύμων έστειλε και σχετική επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, κάνοντας λόγω για σκοπιμότητες στην όλη διαδικασία. Στάθηκαν στο γεγονός ότι ο Πέτρος Τσαλικίδης θα δικαστεί στην Ελλάδα και διερωτώνται κατά πόσο οι Κυπριακές Αρχές γνώριζαν κάτι τέτοιο.

Επίσης, θέτουν θέμα της απόσυρσης του κατηγορητηρίου για τον συνταγματάςρχη Γεωργιάδη.

Εξηγήσεις σχετικά με τις εξελίξεις της διαδικασίας που αφορά την τραγική έκρηξη στο Μαρί ζητά η πλευρά της οικογένειας των αδικοχαμένων διδύμων, Μίλτου και Χρίστου Χριστοφόρου, με επιστολή του δικηγόρους της οικογένειας προς τον Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η πλευρά τους είχε αναφέρει και στο παρελθόν «ότι υπάρχουν προσωπικές και πολιτικές σκοπιμότητες των εμπλεκομένων στο τραγικό συμβάν που κατέληξε στην έκρηξη και ότι η καθυστέρηση στην καταχώρηση ποινικών κατηγορητηρίων είναι συνειδητή και σκόπιμη και βλέποντας ευθύς εξ’ αρχής μια συνεχή μετάθεση και μετακύλιση ευθυνών και μια προσπάθεια εμπλοκής και συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών της έκρηξης στο Μαρί».

Τονίζεται επίσης ότι η πλευρά τους είχε θίξει το γεγονός ότι η κωλυσιεργία που παρουσιαζόταν δημιουργούσε ένα οργιώδης παρασκήνιο για το ποια πρόσωπα θα συμπεριλαμβάνονταν τελικά στο κατηγορητήριο.

Όσο αφορά την εξέλιξη με τον τέως Αρχηγό της ΕΦ, Πέτρο Τσαλικίδη η πλευρά των διδύμων διερωτάται κατά πόσο η Γενική Εισαγγελία είχε υπόψη της για το ειδικό νομικό καθεστώς.
«Και αν ναι, γιατί αφού γνώριζε ότι είχε διαφύγει στο εξωτερικό πρόσθεσε το όνομα του στο κατηγορητήριο, με αποτέλεσμα να υπάρξει εμπλοκή και κωλυσιεργία της διαδικασίας;»

Η πλευρά της οικογένειας των αδικοχαμένων διδύμων, θέτει και το ερώτημα σχετικά με την απόσυρση του Σχη Γεωργιάδη για από το κατηγορητήριο.

«Τι προέκυψε από την πρώτη παρουσίαση της υπόθεσης ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και αποσύρθηκε το όνομα του Γεωργιάδη από το κατηγορητήριο;»

Τέλος απευθυνόμενη προς τον Πέτρο Κληρίδη, η πλευρά των διδύμων, σημειώνει ότι οφείλει να ενημερώνει και να επεξηγεί τουλάχιστο τους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους, για τους λόγους που διακόπτει ή αναστέλλει ποινικές διώξεις εναντίον προσώπων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στα γεγονότα.

Πλησιάζει ένας χρόνος από την θλιβερή μέρα της έκρηξης και ακόμη η δίκη δεν έχει αρχίσει. Αυτό και μόνο λέει πολλά.

Δήλωση πατέρα διδύμων ναυτών:

“Ένα χρόνο μετά, 9 μήνες μελέτης από την Γενική Εισαγγελία οι ενέργειες και τα γεγονότα αποδεικνύουν αυτά που είχαμε επισημάνει από την αρχή. Υπάρχουν πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες των εμπλεκομένων στο τραγικό συμβάν και η καθυστέρηση, αναστολή και απαλλαγή ποινικών κατηγοριών είναι συνειδητή και σκόπιμη. Αυτό δείχνουν και αποδεικνύουν οι εξελίξεις και τα γεγονότα. Υπάρχει μια συνεχή και καλά κατευθυνόμενη μετάθεση και μετακύληση των ευθυνών και εμπλοκής και συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών της τραγωδίας”.

Με εκτίμηση,
Πατέρας των Δίδυμων Ναυτών