Ν. Παπαδόπουλος: Θέλουν να μας βάλουν στον Μηχανισμό

a 295 Ειδήσεις
a 6422 Ειδήσεις

Δυσοίωνο βλέπει το μέλλον για την κυπριακή οικονομία ο Ν. Παπαδόπουλος

“Το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να πάρει μέτρα, και έχει οδηγήσει την οικονομία στη σημερινή της κατάσταση, ρίχνοντας τα κυπριακά ομόλογα στα σκουπίδια, λέγοντας τέσσερα χρόνια πως θα πάρουν μέτρα”… 

“Οδηγούμαστε στον Μηχανισμό και το ΑΚΕΛ θέλει να πάμε, για να πάρουν άλλοι τα μέτρα και για αυτά να φταίει η Ευρώπη και όλοι οι άλλοι πλην του ΑΕΚΛ” σχολίασε ο Νικόλας Παπαδόπουλος σήμερα στο Πρωινό Δρομολόγιο του ΡΙΚ

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ και πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών τόνισε πως στο ΑΚΕΛ είναι υποκριτές γιατί υπόσχονται μέτρα ενώ δεν έχουν τη διάθεση να λάβουν ουσιαστικά μέτρα.

Απαντώντας για το τι ακριβώς εννοεί δήλωσε: «Να σας θυμίσω την ΑΤΑ για την οποία αναφέρουν στο ΑΚΕΛ εδώ και χρόνια πως θα την αλλάξουν ή για μέτρα συγκράτησης των δαπανών που δεν λαμβάνονται. Θέλουν να μας οδηγήσουν στον Μηχανισμό και αυτό θα κάνουν. Δεν θέλουν να πάρουν μέτρα».

Στ. Στεφάνου: Ο Ν. Παπαδόπουλος κάποτε ήθελε τον Μηχανισμό
Στις τοποθετήσεις Νικόλα Παπαδόπουλος απάντησε έντονα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος «αντιστρέφοντας» τα πυρά του κ. Παπαδόπουλου τόνισε: «Να θυμίσω ότι ο κ. Παπαδόπουλος ήταν από αυτούς που τάσσονταν υπέρ του Μηχανισμού Στήριξης και με τον πρώην του σύμμαχο του έκανε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και εννοώ τον προηγούμενο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Ορφανίδης απέτυχε να κάνει σωστά τη δουλειά του με αποτέλεσμα η Κύπρος πιθανόν να μπει σε μηχανισμό. Λέω και τονίζω το πιθανόν γιατί δεν είναι σίγουρο. Εάν όμως τελικά μπούμε αυτό θα οφείλεται στις τράπεζες και στην έκθεσή τους στην Ελλάδα. Θα θυμίσω τις εκθέσεις των διεθνών οίκων και τις αναφορές κατά τις υποβαθμίσεις της Κύπρου στη μεγάλη έκθεση των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Εάν τελικά καταλήξουμε σε μηχανισμό θα είναι εξαιτίας των τραπεζών και όχι λόγω των δημοσιονομικών».

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ