Κυπριακό και δράσεις σε ευρεία σύσκεψη του Δήμου Αμμοχώστου

CEB1 4 Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις, Κυπριακό
CEB1 344 Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις, Κυπριακό

Με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και τις δράσεις του Δήμου Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους των οργανωμένων συνόλων της πόλης για ανταλλαγή απόψεων και συζήτηση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στη σύσκεψη παρευρέθηκαν φορείς και εγγεγραμμένα Σωματεία του Δήμου Αμμοχώστου με πλούσια προσφορά στα δρώμενα της Αμμοχώστου πριν και μετά το 1974. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο πρέσβης και διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης, ενημέρωσε το ακροατήριο για τις πρόσφατες εξελίξεις για το Κυπριακό.

CEB11 2 Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις, Κυπριακό

Στη συνέχεια ακολούθησε κατατόπιση από το Δήμαρχο Αλέξη Γαλανό για τις ενέργειες του Δήμου Αμμοχώστου στην Κύπρο και στο εξωτερικό αλλά και την μελλοντική δράση του Δήμου. Οι κ.κ. Μαυρογιάννης και Γαλανός απάντησαν σε ερωτήσεις που υπέβαλαν οι εκπρόσωποι των φορέων και οργανώσεων του Δήμου Αμμοχώστου.

Η χθεσινή συνάντηση αποτελεί προπομπό ενός νέου κύκλου διαβουλεύσεων με τους επίσημους φορείς του Δήμου Αμμοχώστου για ανταλλαγή απόψεων και ιδεών σχετικά με τη συνέχιση του αγώνα για επιστροφή αλλά και συνεργασία για επίλυση των διάφορων προβλημάτων που επέφερε στον προσφυγικό κόσμο, η παράνομη κατοχή της Αμμοχώστου από τα τουρκικά στρατεύματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ