Εκδήλωση υπέρ του ανοίγματος του οδοφράγματος στη Δερύνεια από Τ/κ καταστηματάρχες της Αμ/στου

CEB1 23 Ειδήσεις
CEB1 1370 Ειδήσεις

Εκδήλωση διαμαρτυρίας με αίτημα την άμεση διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας πραγματοποιεί σήμερα το πρωί ο “σύνδεσμος” καταστηματαρχών της εντός της παλιάς πόλης Αμμοχώστου, με τίτλο “Ανοίξτε αυτή την πόρτα”.

Σύμφωνα με την Κίπρις, την εκδήλωση στηρίζουν η συντεχνία των δασκάλων, των κόμμα Νέα Κύπρος και το ίδρυμα αρχαίας Αμμοχώστου. Αίτημά τους είναι το οδόφραγμα να ανοίξει πριν το τέλος της τουριστικής σεζόν με τον εκπρόσωπο του “συνδέσμου”, Γιλμάζ Παρλάν να δηλώνει στην Κίπρις ότι το Κυπριακό παραμένει άλυτο εδώ και 43 χρόνια, οι ίδιοι έχουν αρχίσει τις προσπάθειες για την διάνοιξη του συγκεκριμένου οδοφράγματος εδώ και 13 χρόνια ενώ τους τελευταίους 13 μήνες (από την εκλογή Ακιντζί) έχουν εντατικοποιήσει την εκστρατεία τους.

Η γενιά που υποστηρίζει την διάνοιξη του οδοφράγματος θα φύγει σε 10 χρόνια, αλλά παρ` αυτά οι πολιτικοί είναι υπέρ της αναμονής, πρόσθεσε ο κ. Παρλάν επικρίνοντας το γεγονός. Οι καταστηματάρχες είπε, θα είναι πάντοτε γέφυρα ειρήνης για το εμπόριο και παρατήρησε ότι η περιοχή της κατεχόμενης εντός των τειχών Λευκωσίας πριν το άνοιγμα του οδοφράγματος της οδού Λήδρας αργοπέθαινε ενώ τα πρώτα χρόνια από το άνοιγμα είχε έναν κύκλο εργασιών 42 εκ (προφανώς εννοεί ΤΛ, που είναι περίπου 13 εκ ευρώ).

Το καθεστώς και οι πολιτικοί που είναι προσκολλημένοι σε αυτό δεν θέλουν ούτε την ελευθερία της τ/κ κοινότητας, ούτε να κερδίσει χρήματα πρόσθεσε, υποστηρίζοντας ότι το μη άνοιγμα του οδοφράγματος Δερύνειας οφείλεται στους πολιτικούς.

SotiraNews