Λιοπέτρι: Σε κοινή κηδεία πατέρας και γιός – Εισφορές για τα δύο ορφανά

CEB1 48 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Ξυλοφάγου
Σε ασφυξία συνεπεία πνιγμού οφείλεται ο θάνατος του Δημήτρη Μάστρου, 39 χρόνων από το Λιοπέτρι, το πτώμα του οποίου εντοπίστηκε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Ξυλοφάγου.

CEB1 1683 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Ξυλοφάγου

Ο Δημήτρης μαζί με τον πατέρα του Λάμπρο είχαν πάει την Κυριακή το μεσημέρι για ψάρεμα με καλάμι, στη θαλάσσια περιοχή Κάος της Ξυλοφάγου, που είναι έδαφος των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, όταν μετά τις 17:30 το απόγευμα, χάθηκαν τα ίχνη τους.

Προς εντοπισμό των δύο ανδρών στήθηκε επιχείρηση έρευνας στην οποία συμμετείχαν άνδρες των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, της ΕΜΑΚ, του Ουλαμού Υποβρυχίων Καταστροφών, η Λιμενική και Ναυτική αστυνομία και ελικόπτερα.

Τον 39χρονο εντόπισε την Δευτέρα, γύρω στις δέκα το πρωί δύτης του Ουλαμού Υποβρυχίων Καταστροφών στη θάλασσα, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη περιοχή όπου ψάρευαν με τον πατέρα του.

Το μεσημέρι η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωπούλου, η οποία μετεκλήθη από την Αθήνα στην Κύπρο, διενήργησε στο Νοσοκομείο των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 39χρονου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας, η νεκροψία κατέδειξε ότι ο θάνατος του Δημήτρη Μάστρου προήλθε από «ασφυξία συνεπεία πνιγμού». Ο 39χρονος έφερε και κτύπημα στο κεφάλι και η Αστυνομία εικάζει ότι αυτό προκλήθηκε πιθανώς από τα κύματα που τον έσπρωχναν προς τα βράχια όταν έπεσε στη θάλασσα για να γλυτώσει τον πατέρα του.

Εν τω μεταξύ την Πέμπτη το πρωί, αναμένεται να διενεργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του 65χρονου Λάμπρου Μάστρου, πατέρα του Δημήτρη, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Η σορός του 65χρονου εντοπίστηκε την Τρίτη γύρω στις 08:30 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Θέκλας στη Σωτήρα, περίπου 5 χιλιόμετρα μακριά από τη σκηνή όπου χθες γίνονταν οι έρευνες για εντοπισμό των δύο ατόμων.

Το άψυχο σώμα του 65χρονου παραλήφθηκε από άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Αγίας Νάπας και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο σε κλινική της περιοχής ενώ νωρίτερα σήμερα διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για τα νενομισμένη νεκροτομή.

Ο Δημήτρης Μάστρου καταλείπει σύζυγο και δύο ανήλικα παιδιά ηλικίας 4 και 8 χρόνων ενώ ο Λάμπρος καταλείπει σύζυγο και άλλα τρία παιδιά.

Η κοινή κηδεία πατέρα και γιου θα τελεστεί την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016, στις δύο το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ελεούσας στο Λιοπέτρι.

Οι συγγενείς των νεκρών απευθύνουν έκκληση αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για τα δύο ορφανά παιδάκια του Δημήτρη Μάστρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ