Αναπτυξιακά έργα συζήτησε στο Παραλίμνι ο Υπ. Γεωργίας

Αριθμό αναπτυξιακών έργων και σχεδίων με στόχο την ωρίμανση και άμεση προώθησή τους, συζήτησε σε ευρεία σύσκεψη την Δευτέρα, στο Δημαρχείο Παραλιμνίου, με τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της μείζονος Αμμοχώστου, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η επίσκεψη στην επαρχία Αμμοχώστου εντάσσεται στα πλαίσια πρωτοβουλίας του Υπουργού για δημόσια παρουσίαση και συζήτηση των πυλώνων της αναπτυξιακής πολιτικής του, με ορίζοντα το 2020 και, συγκεκριμένα, της αγροτικής μεταρρύθμισης, της πράσινης και γαλάζιας ανάπτυξης, καθώς και της αειφόρου διαχείρισης των υδάτινων πόρων.

Η εφαρμογή μέτρων για υλοποίηση των πολιτικών αυτών προωθείται κατά κύριο λόγο με συγχρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια και στόχος είναι το Υπουργείο να συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας με αναπτυξιακά έργα στη βάση ολοκληρωμένου και στοχευμένου σχεδιασμού για ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου, με τη μέγιστη και αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν η προώθηση του έργου που αφορά στο αλιευτικό καταφύγιο Λιοπετρίου και ένταξή του στο νέο συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Αλιείας, η εκπόνηση διαχειριστικού σχεδίου για αξιοποίηση του φράγματος Άχνας, η εξέταση ενδεχομένου συγχρηματοδότησης από την ΕΕ και κατασκευής υδατοδεξαμενών για την εξυπηρέτηση της περιοχής Παραλιμνίου και η ολοκλήρωση του αποχετευτικού έργου στα Κοκκινοχώρια και διασφάλιση της συγχρηματοδότησης του από το Ταμείο Συνοχής.

Επίσης, συζητήθηκαν ο σχεδιασμός, ωρίμανση και άμεση προώθηση σχεδίου για διαχείριση κτηνοτροφικών αποβλήτων και η ανάπτυξη, ο εμπλουτισμός και η διαχείριση των υπό κατασκευή τεχνητών υφάλων.

Ο Υπουργός Γεωργίας κάλεσε τους Δημάρχους, Κοινοτάρχες και εμπλεκόμενους φορείς να συμβάλουν στην άμεση προώθηση των έργων και αποτελεσματική αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων με στοχευμένο σχεδιασμό και υποβολή εισηγήσεων με ώριμα έργα.

Ροη Ειδησεων

Άρης – ΠΑΟΚ 1-2: Πρωταθλητής μέσα στο «Βικελίδης» ο δικέφαλος του Βορρά

Ο ΠΑΟΚ είναι ο νέος Πρωταθλητής Ελλάδας. Ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-1 του…

19 Μαΐου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: “Πρεμιέρα” για Euro U17 με τον αγώνα Σερβία – Ουκρανία

Το Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου "Τάσος Μάρκου" έχει επιλεγεί από την Κυριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) και…

19 Μαΐου, 2024

Δρ Μιχάλης Ζουβάνης: “Να βελτιώσουμε το παρόν για να χτίσουμε το μέλλον” (Βίντεο-Συνέντευξη)

Ο Παθολόγος-Ενδοκρινολόγος Δρ Μιχάλης Ζουβάνης ο οποίος διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου Παραλιμνίου - Δερύνειας,…

19 Μαΐου, 2024

Δύσκολες ώρες για την Ελένη Αρτυματά – “Καιρός να αναπαυθεί η πονεμένη σου ψυχή”

Δύσκολες ώρες περνά η Ελένη Αρτυματά μετά την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου της προσώπου. Η…

19 Μαΐου, 2024

Κυπελλούχος 2023-24 η Πάφος

Εντυπωσιακή η Πάφος που κατέκτησε το πρώτο της τρόπαιο στην ιστορία της καθώς επικράτησε με…

18 Μαΐου, 2024

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024