Νέες οδυνηρές περικοπές στους μισθούς των δημόσιων και ημιδημόσιων

a 77 Ειδήσεις
a 5555 ΕιδήσειςΣε νέες οδυνηρές περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο και ημιδημόσιο τομέα προχώρησε αιφνιδίως η κυβέρνηση , προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από μέρους των συντεχνιών.

Οι νέες περικοπές έρχονται μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση των πρώτων, χαμηλότερων, οι οποίες είχαν ήδη προκαλέσει τις αντιδράσεις των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι νέες περικοπές στους μισθούς είναι:

Από 1001 μέχρι 1500 ευρώ: 6,5%
Από 1501-2000 ευρώ: 8,5%
Από 2001-3000 ευρώ: 9,5%
Από 3001-4000 ευρώ: 11,5%
Από 4001 ευρώ και άνω: 12,5%.

Αν συνυπολογισθούν όλες οι περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και οι εισφορές τις οποίες υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν, οι απολαβές τους μειώνονται από 17-20%.
Συντεχνιακές πηγές δήλωσαν στη «Σ» ότι αναμένουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επιστρέψει για να ζητήσουν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νέες περικοπές κρίθηκαν αναγκαίες, καθώς το δημοσιονομικό έλλειμμα για το 2012 δε θα είναι της τάξης του 4,5%, όπως αρχικά υπολογιζόταν, αλλά θα ξεπερνά το 6%.

Οι νέες περικοπές θα επιδιωχθεί να σταλούν στη Βουλή, για έγκριση, ώστε να εξοικονομηθούν τα κεφάλαια, που χρειάζονται για να καταβληθούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων τον Νοέμβριο.

Αναμένεται ότι θα υπάρξει αντίδραση και από πλευράς των κομμάτων, καθώς θεωρούσαν ότι το προχθεσινό κείμενο προτάσεων, που τους παρουσίασε ο Υπουργός Οικονομικών, και το οποίο προέβλεπε μικρότερες αποκοπές, ήταν περίπου το τελικό.

Σε «επανάσταση κατά του κατεστημένου», το οποίο τους οδήγησε στην τραγική αυτή κατάσταση κάλεσε τους δημοσίους υπαλλήλους ο υποψήφιος Πρόεδρος, Γιώργος Λιλλήκας.

Δε μπορεί να γίνεται λάβαρο η σημαία για διάσωση του 13ου μισθού, όταν η Κυβέρνηση περικόπτει ποσό που είναι μεγαλύτερο από τον 13ο μισθό δήλωσε, εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ, Χάρης Γεωργιάδης.

Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ