Ισοφάριση ή στέψη;

a 17
a 6499

Ο Ολυμπιακός διεκδικεί το πρωτάθλημα και ο Παναθηναϊκός αναζητά μία ακόμα ευκαιρία

Ο τέταρτος τελικός αναμένεται να δώσει απαντήσει στο ερώτημα: ο Ολυμπιακός κατακτάει το πρωτάθλημα μέσα στο ΟΑΚΑ ή ο Παναθηναϊκός καταφέρνει να ισοφαρίσει και να τα δώσει όλα στο ΣΕΦ;… 

Το αποψινό παιχνίδι ανάμεσα στους δύο αιωνίους αντιπάλους αναμένεται συγκλονιστικό για ακόμα μία φορά και ίσως κρίνει και το πρωτάθλημα.

Αν ο Ολυμπιακός επιβεβαιώσει την πολύ καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση, μπορεί να σηκώσει το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ, αλλά ο Παναθηναϊκός σίγουρα θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει την κατάσταση και να είναι αυτός που θα τα παίξει όλα για όλα στο ΣΕΦ.

Πίστη για το 2-2

Οι “πράσινοι” δεν χάνουν την αυτοπεποίθησή τους παρά το γεγονός ότι βρίσκονται με 2-1 πίσω στο σκορ.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει μάθει να αγωνίζεται και υπό αρκετά δύσκολες συνθήκες με μία από αυτές να είναι και η σημερινή.

Ο Ολυμπιακός είναι κοντά στο πρώτο του πρωτάθλημα μετά από δέκα χρόνια και οι “πράσινοι” βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο.

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πάντως είναι αποφασισμένοι να κάνουν το 2-2 και γιατί όχι να γυρίσουν και την κατάσταση σε ένα αγώνα-τελικό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Ομπράντοβιτς όπως ήταν αναμενόμενο ανέλυσε τα πολλά λάθη των παικτών μέσα από βίντεο για να μην εμφανίσουν την ίδια εικόνα στο σημερινό ματς.

Οι σωστές επιλογές, η καλύτερη άμυνα και τα ριμπάουντ είναι αυτά πάνω στα οποία δούλεψε ο Παναθηναϊκός στην τελευταία προπόνηση υπό το βλέμμα του Θανάση Γιαννακόπουλου που πήγε στο ΟΑΚΑ και εξέφρασε στους παίκτες του την εμπιστοσύνη για επιστροφή από το 1-2.

Ο κόσμος για ακόμα μία φορά αναμένεται να δώσει βροντερό παρών και να δώσει ώθηση στην ομάδα.

Να το τελειώσουν

Στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Οι “ερυθρόλευκοι” είναι σε πολύ καλύτερη ψυχολογική κατάσταση και αυτό τους βγαίνει μέσα στο γήπεδο.

Τα μυαλά δεν… πετάνε πάνω από το κεφάλι τους όμως γνωρίζοντας ότι ο Παναθηναϊκός είναι επικίνδυνος και μπορεί να αντιδράσει πολύ γρήγορα.

Το σύνθημα είναι «νίκη σήμερα» για να τελειώνει το πρωτάθλημα και αυτό δείχνει την αυτοπεποίθηση που έχει η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς μετά τα τελευταία αποτελέσματα.

Ο Παναθηναϊκός στα τελευταία ματς δείχνει να μην μπορεί να αντιδράσει και αυτό θέλουν να εκμεταλλευτούν οι παίκτες του Ντούντα, τελειώνοντας την υπόθεση από σήμερα.

Ο Σέρβος τεχνικός θέλει η ομάδα του να οδηγεί τον ρυθμό και αν γίνεται να τον ανοίξει λίγο παραπάνω, ώστε να εκμεταλλευτεί περισσότερο την ενέργεια που έχει σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ θέλει να σπάσει και ένα αρνητικό ρεκόρ καθώς μετράει 22 ήττες σε ισάριθμα ματς σειράς τελικών της Α1 απέναντι στον Παναθηναϊκό στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Αναστόπουλος, Σχινάς και Μπήτης.

Το πέμπτο παιχνίδι, αν χρειαστεί, για να κριθεί ο τίτλος, θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο ΣΕΦ.