Στον αέρα η μαρίνα της Αγίας Νάπας

a1 50 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a1 233 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Η πολυβασανισμένη επένδυση της μαρίνας της Αγίας Νάπας που πέρασε από χίλια κύματα κινδυνεύει και πάλι να τιναχθεί στον αέρα. Μερικές μόνο μέρες προτού πέσουν οι υπογραφές στο υπουργείου Συγκοινωνιών (15/3), μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στην κοινοπραξία σκέφτεται πολύ σοβαρά να αποχωρήσει αφού ανησυχεί να συμμετάσχει σε μία τόσο μεγάλη επένδυση τέτοια περίοδο… 

Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο ισχύσει, τα πράγματα περιπλέκονται σημαντικά αν και δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη ότι θα επέλθει κατάρρευση της διαδικασίας.

Ήδη, το υπουργείο έχει ενημερωθεί για την ενδεχόμενη εξέλιξη και εξετάσει τη νομική πτυχή του θέματος για να δει αν μπορεί να υπάρξει λύση χωρίς κατάρρευση της διαδικασίας.

Πάντως, η εταιρεία που θέλει να αποχωρήσει θα ξεκαθαρίσει τη θέση της την Τετάρτη αφού υπάρχει ακόμα κάποια πιθανότητα να αλλάξει απόφαση. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν καταστεί δυνατό, δεν αποκλείεται κι άλλη εταιρεία που συμμετέχει στην κοινοπραξία να την ακολουθήσει.

Σε περίπτωση αποχώρησης μίας ή δύο εταιρειών η καλύτερη λύση θα ήταν να αποχωρήσει/ουν δίδοντας συγκατάθεση στα εναπομείναντα μέλη της κοινοπραξίας να προχωρήσουν μόνα τους για την επένδυση. Αν όμως δεν υπάρξει συμφωνία και κάποιο ή κάποια από τα μέλη φύγουν έχοντας απαιτήσεις από τα υπόλοιπα μέλη της κοινοπραξίας, τότε ενδεχομένως να υπάρξει σημαντικό κώλυμα που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην κατάρρευση της διαδικασίας.

Υπενθυμίζουμε ότι το έργο υπολογίζεται να κοστίσει κάπου 260εκ. ευρώ ενώ οι εταιρείες της κοινοπραξίας είναι:
1. Atlas Pantou Ltd
2. C&A Toumazis Ltd
3. G. Caramondanis Investments Ltd
4. Fama Marina Ltd

Πηγή sigmalive.com