Καμία αριστερή ψήφος σε Λιλλήκα – Αναστασιάδη, λέει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Η δική μας ευθύνη και υποχρέωση είναι να εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε ότι καμία αριστερή συνείδηση, καμία αριστερή ψήφος δεν θα δοθεί ούτε στο Γιώργο Λιλλήκα, ούτε στον Νίκο Αναστασιάδη, ανέφερε απόψε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι “ο κ. Αναστασιάδης ανταγωνίζεται επάξια τον κ. Λιλλήκα στις μεταμφιέσεις”.

Μιλώντας σε Επαρχιακό ακτίβ ΑΚΕΛ Λεμεσού, ο κ. Κυπριανού είπε πως η επόμενη πενταετία θα είναι αυτή που θα συζητηθούν κεφαλαιώδη ζητήματα για το μέλλον της Κύπρου και του λαού και πως “έχει τεράστια σημασία, αυτά τα ζητήματα να τύχουν χειρισμού από έναν άνθρωπο ο οποίος να ενδιαφέρεται πραγματικά για τα συμφέροντα του τόπου και του λαού μας και όχι από ανθρώπους, οι οποίοι θέτουν υπεράνω όλων, προσωπικές ή κομματικές φιλοδοξίες και συμπεριφέρονται, με τρόπο λαϊκίστικο”.

Αναφερόμενος στο Γιώργο Λιλλήκα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι, μέσα σε τρεις μέρες μετακινήθηκε σε διαδοχικές προτάσεις σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο και πως αυτό έγινε “εντελώς αμελέτητα, δηλαδή εντελώς ανεύθυνα και απροβλημάτιστα, απλά με πρόθεση και στόχο να γαργαλίσει τα αυτιά του κόσμου”. “Αυτά είναι πολύ σημαντικά ζητήματα για να τα χειρίζεται κάποιος με τόση ανευθυνότητα”, είπε και συμπλήρωσε “δεν προσφέρονται τέτοια σημαντικά ζητήματα για λαϊκίστικες προσεγγίσεις”.

Σε ό,τι αφορά στο εθνικό μας θέμα, ο Άντρος Κυπριανού είπε πως “δεν μπορούμε να αφήσουμε την τύχη του Κυπριακού στις μεταλλάξεις, στις σκοπιμότητες τις οποίες καθοδηγούν τον Νίκο Αναστασιάδη, είτε αυτές είναι κομματικές είτε προσωπικές φιλοδοξίες. Ούτε μπορούμε να την αφήσουμε στα χέρια του Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος μας είπε ότι πρέπει να διαγράψουμε ότι έχει γίνει από το 1974 μέχρι σήμερα και να ξεκινήσουμε από μηδενική βάση”. Διερωτήθηκε, ακόμη, εάν ο Γιώργος Λλλήκας κορόιδευε τον εαυτό του ή τον κυπριακό λαό, όταν σήμερα θεωρεί ρατσιστική τη λύση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, ενώ την υπερασπιζόταν όταν ήταν σύμβουλος του πρώην Προέδρου Γιώργου Βασιλείου ή βουλευτής του ΑΚΕΛ ή Υπουργός της Κυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου και επικεφαλής του εκλογικού του επιτελείου αργότερα.

“Το λέει αυτό για να γαργαλήσει τα πατριωτικά αισθήματα του Κυπριακού λαού και τα ίδια λέει και η ΕΔΕΚ σήμερα και κατά διαστήματα, γιατί στην προγραμματική διακήρυξη της για τις βουλευτικές εκλογές του 2011, υπάρχει καταγεγραμμένη σαφέστατα η θέση για υποστήριξη της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και σήμερα μεταμφιέζονται, απευθυνόμενοι στα πατριωτικά αισθήματα του Κυπριακού λαού”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Κυπριανού πρόσθεσε ότι “πατριωτικό είναι αυτό το οποίο πράττει το ΑΚΕΛ, δηλαδή να υποστηρίζει με συνέπεια εκείνα για τα οποία δεσμευτήκαμε έναντι της διεθνούς και της τ/κ κοινότητας. Και είναι (η διζωνική) ο μόνος τρόπος πραγματικά αν θέλουμε να επανενώσουμε την πατρίδα μας και να την απελευθερώσουμε”.

Στην ομιλία του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως “ο κ. Αναστασιάδης ανταγωνίζεται επάξια τον κ. Λιλλήκα στις μεταμφιέσεις, καθώς το 1993 και το 1998 μεταμφιεζόταν προεκλογικά ο ΔΗΣΥ για να κερδίσει τις εκλογές και τις κέρδιζε ζημιώνοντας την Κύπρο, όπως θα συμβεί και σήμερα, με μαθηματική ακρίβεια, εάν εκλεγεί στην Προεδρία”.

Είναι, συμπλήρωσε, “πολύ καλά γνωστές οι αντιλαϊκές θέσεις και η φιλοσοφία που υποστηρίζει ο ΔΗΣΥ και τα κοινωνικοοικονομικά ζητήματα που θέτει, έκδηλα αντιλαϊκά, συντηρητικά και νεοφιλελεύθερα, όπως τις πολιτικές που μας οδήγησαν στην παγκόσμια οικονομική κρίση, ενώ μας λένε ότι με τις ίδιες συνταγές θα μας βγάλουν έξω από αυτήν”.

Σε αναφορά του για το μνημόνιο και την Τρόικα, ο κ. Κυπριανού είπε πως η Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά και κατόρθωσε να επιτύχει πολλά, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι, καθώς οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για το τελικό κείμενο, “έχει τεράστια σημασία εκείνος που θα είναι στην Προεδρία της Δημοκρατίας να είναι άνθρωπος ο οποίος θα χειριστεί το θέμα σοβαρά και υπεύθυνα αλλά και με διεκδικητικότητα, με αποφασιστικότητα, διαπραγματευόμενος σκληρά με την Τρόικα” και πως δεν μπορεί Αναστασιάδης και Λιλλήκας να πείσουν ότι θα λειτουργήσουν με αυτόν τον τρόπο.

Απαντώντας σε όσους επικρίνουν την Κυβέρνηση για ανικανότητα, ανεπάρκεια και ότι λειτουργεί σε όλα τα σημαντικά ζητήματα με ιδεοληψίες, ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως “από μόνη της και μόνο, η περίπτωση διαχείρισης του θέματος του φυσικού αερίου καταρρίπτει αυτούς τους ισχυρισμούς”, υπενθυμίζοντας τις διμερείς συμφωνίες που υπογράφτηκαν για καθορισμό της ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες, την εξασφάλιση στήριξης από τη διεθνή κοινότητα στις Τουρκικές απειλές, την διασφάλιση της πρώτης εξόρυξης σε αμερικανική εταιρία και το ανοικτό ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ισραήλ.

Υπενθυμίζοντας ακόμη την επιτυχή, όπως είπε, Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως αυτές οι ενέργειες δεν υποδηλούν ιδεοληψία, ανεπάρκεια και ανικανότητα, “αντιθέτως, δείχνουν μια κυβέρνηση η οποία θέτει υπεράνω όλων τα εθνικά συμφέροντα και λειτουργεί με τρόπο που να εξασφαλίζει ότι αυτά θα επιτευχθούν”.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του κόμματος, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως “η δική μας ευθύνη και υποχρέωση είναι να εργαστούμε για να εξασφαλίσουμε ότι καμία αριστερή συνείδηση, καμία αριστερή ψήφος δεν θα δοθεί ούτε στο Γιώργο Λιλλήκα, ούτε στον Νίκο Αναστασιάδη”. “Αυτή πρέπει να είναι η ξεκάθαρη μας απάντηση και στους δυο. Οι αριστεροί ψηφοφόροι έχουν επιλογή και αυτός είναι ο Σταύρος Μαλάς”, συμπλήρωσε.

Ροη Ειδησεων

Τουρκία: Θανατηφόρο τροχαίο με Έλληνες – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες

Τροχαίο με έναν νεκρό και δύο τραυματίες στο οποίο εμπλέκονται Έλληνες σημειώθηκε στην Τουρκία και…

16 Μαΐου, 2024

Η Ανδρομάχη ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της: Η πρώτη φωτογραφία με φουσκωμένη κοιλίτσα

Η Ανδρομάχη επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που την ήθελαν να βρίσκεται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ανακοινώνοντας τα…

16 Μαΐου, 2024

Τραγωδία στην Πάφο: Nεκρή γυναίκα που έπεσε από σκαλιά του σπιτιού της

Νεκρή βρέθηκε γυναικα το πρωί της Πέμπτης 16/05 στην Πάφο. Συγκεκριμένα, 68χρονη γυναίκα γύρω στις…

16 Μαΐου, 2024

Συνελήφθη 48χρονος ψευδογιατρός – Έτσι ξεγέλασαν ηλικιωμένη και απέσπασαν €52.000

Υπό κράτηση δυνάμει δικαστικού διατάγματος διάρκειας οκτώ ημερών, τέθηκε άντρας ηλικίας 48 ετών, ο οποίος…

16 Μαΐου, 2024

Χορωδία «Ανεμόεσσα»: Αφιέρωμα Κύπρος, ένα νησί, μια ιστορία που «Δεν Ξεχνώ»

Η Χορωδία «Ανεμόεσσα» του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου παρουσιάζει το αφιέρωμα Κύπρος, ένα νησί, μια…

16 Μαΐου, 2024

Σλοβακία: Σταθερή αλλά εξαιρετικά κρίσιμη η κατάσταση του πρωθυπουργού

«Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι γιατροί κατάφεραν να τον σταθεροποιήσουν, ωστόσο η κατάστασή του…

16 Μαΐου, 2024