Ενοποίηση υπηρεσιών Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου

a 125 Ειδήσεις
a 5599 Ειδήσεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος με τον Δήμο Πάφου για ενοποίηση ορισμένων υπηρεσιών δήλωσε ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης. Ο κ Παυλίδης πρότεινε επίσης την κατάργηση όλων των περιφερειακών δήμων και τη λειτουργία ενός Δήμου ανά επαρχία.

Στην Ευρώπη είπε, οι πληθυσμοί των δήμων είναι μερικά εκατομμύρια για να είναι βιώσιμα και να μπορούν να προσφέρουν στους πολίτες τους καλύτερη ποιότητα ζωής. Στην Κύπρο ωστόσο είπε κάθε κοινότητα μετατράπηκε σε δήμο με αποτέλεσμα τώρα με την κρίση τα προβλήματα να είναι εμφανή.

Με την τοποθέτηση του Δημάρχου Γεροσκήπου για την ενοποίηση των υπηρεσιών των Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου διαφώνησε ο Αντιδήμαρχος Γεροσκήπου Μάριος Αθανασίου. O κ Αθανασίου τόνισε ότι δεν είναι μόνο ιστορικοί λόγοι που επιβάλουν την συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου Γεροσκήπου.

Επεσήμανε πως ο Δήμος Γεροσκήπου ιδρύθηκε το 1994 έχει γίνει δημοψήφισμα και η ενοποίηση του με το Δήμο Πάφου δεν θα αποτελούσε σωστή κίνηση. Ο Δήμος Γεροσκήπου συνέχισε, αποτελεί έναν από τους πλουσιότερους Δήμους της επαρχίας Πάφου άσχετα από τα λάθη του παρελθόντος.

Ο Μάριος Αθανασίου τόνισε ότι η Γεροσκήπου διαθέτει πλέον την μεγαλύτερη αξιοποιήσιμη ακτογραμμή, τα περισσότερα ξενοδοχεία, το μοναδικό Πανεπιστήμιο και τις προοπτικές μεγάλης και ποιοτικής οικιστικής και τουριστικής ανάπτυξης.

Δεν είναι ώριμοι οι πολίτες για το εγχείρημα της ενοποίησης των υπηρεσιών των Δήμων ή κοινοτήτων δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ στο Δήμο Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.

Αναφερόμενος στην ενοποίηση των υπηρεσιών τόσο των κοινοτήτων όσο και των δήμων ο κ Φαίδωνος είπε πως για να είναι επιτυχημένη μια ενοποίηση πρέπει να υπάρχει η βούληση και η θέληση των πολιτών για αυτό θα πρέπει να γίνουν τοπικά δημοψηφίσματα. Σε πρώτο στάδιο πρόσθεσε, θα πρέπει να ξεκινήσει η ενοποίηση των υπηρεσιών, και να αρχίσει η συνεργασία σε βασικές υπηρεσίες που προσφέρονται στους δημότες.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στο Δήμο Γεροσκήπου, Χρήστος Παλιός ανέφερε πως οι δηλώσεις του Δημάρχου Γεροσκήπου αφορούν προσωπικές του απόψεις και όχι απόψεις που εκφράζονται από το δημοτικό συμβούλιο. Ο κ Παλιός σημείωσε πως η ενοποίηση ορισμένων υπηρεσιών των δύο Δήμων, δεν λύνει οποιοδήποτε πρόβλημα και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι, όπως τόνισε.

Πηγή: iKypros.com