Βαρυχειμωνιά και σήμερα με χιόνια και καταιγίδες

2012 01 12 08 43 26 941538917b244ff896ae3ac74a9d8c01 Ειδήσεις
Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Εγκαταλείπει σταδιακά την περιοχή της Κύπρου το χαμηλό βαρομετρικό που μας επηρέασε τις τελευταίες ημέρες και έφερε μαζί χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνια, ισχυρούς άνεμους και καταιγίδες. Κάπως ηπιότερα σε σχέση με χθες θα είναι σήμερα τα καιρικά φαινόμενα, ωστόσο έντονο θα είναι το κρύο… 

Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός το πρωί θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και στα παράλια με μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά θα σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Το απόγευμα ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένεται να σημειωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά θα σημειώνεται κατά διαστήματα χιονόπτωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κάτω από τα κανονικά για την εποχή και θα ανέλθει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 15 στα παράλια και στους 3 περίπου βαθμούς στα υψηλότερα ορεινά όπου τοπικά ο παγετός θα συνεχιστεί.

Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από αύριο Παρασκευή με τον καιρό να καθίσταται αίθριος. Αίθριος καιρός προβλέπεται και για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο με τον καιρό να είναι κυρίως αίθριος με παροδικές νεφώσεις και με τη θερμοκρασία να σημειώνει σταδιακή άνοδο.

Κατάσταση δρόμων λόγω καιρικών συνθηκών

Η Αστυνομία ανακοινώνει ότι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Επίσης ανακοινώνει ότι, οι δρόμοι

• Πεδουλά – Προδρόμου
• Πεδουλά – PINEWOOD – Κακοπετριάς
• Προδρόμου – Τροοδίτισσας
• Κακοπετριάς – Καρβουνά
• Αμιάντου – Καρβουνά

είναι ανοιχτοί μόνο για οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Επίσης, οι δρόμοι Πεδουλά – Κύκκου, Κάμπου – Κύκκου είναι ανοιχτοί αλλά ολισθηροί λόγω παγετού.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να συμμορφώνονται με τα σήματα της τροχαίας και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους προς αποφυγή δυστυχημάτων.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ