Εισοδηματικά κριτήρια στις φοιτητικές χορηγίες και επιδόματα τέκνου

ypourgiko symvoulio kypros ΕιδήσειςΜε βάση τα εισοδηματικά κριτήρια θα παραχωρούνται από τώρα και στο εξής οι φοιτητικές χορηγίες και τα επιδόματα τέκνου, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα… Όπως προκύπτει με τη σημερινή απόφαση, από τις φοιτητικές χορηγίες και τα επιδόματα τέκνου θα εξαιρούνται νοικοκυριά τα οποία λαμβάνουν ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα που ξεπερνά τις 90,000 ευρώ.

Τη συζήτηση των προτάσεων του Υπουργείου Οικονομικών για στόχευση της φοιτητικής χορηγίας και του επιδόματος τέκνου, στη βάση εισοδηματικών κριτηρίων και περιουσιακών στοιχείων, ολοκλήρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρία το απόγευμα της Παρασκευής. Οπως δήλωσε μετά τη συνεδρία ο Υπουργός Οικονομικών Κίκης Καζαμίας, η υποχρέωση της Κυβέρνησης, μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012 που κατατέθηκε στη Βουλή, είναι να μειώσει τις κοινωνικές παροχές, γενικά, κατά 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Καζαμίας είπε ότι με τη στόχευση της φοιτητικής χορηγίας και του επιδόματος τέκνου εξοικονομούνται συνολικά 100 εκ. ευρώ (20 εκ. ευρώ από την στόχευση της φοιτητικής χορηγίας και 80 εκ. ευρώ από στόχευση του επιδόματος τέκνου).

Ο κ. Καζαμίας ανέφερε ότι η φοιτητική χορηγία θα συνεχίσει να παρέχεται, ως έχει σήμερα, για οικογένειες με δύο παιδιά και με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, ενώ το επίδομα τέκνου θα συνεχίσει να παρέχεται, ως έχει σήμερα, για οικογένειες με εισόδημα μέχρι 39.000 ευρώ. Πηγή: Sigma Live