Σοκ στον κυπριακό αθλητισμό: Διπλό κρούσμα ντόπινγκ

a 36 Ειδήσεις
a 7021 ΕιδήσειςΔιπλό κρούσμα ντόπινγκ αποκαλύφθηκε στον κυπριακό αθλητισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «GOAL». Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν από τους έξι άνδρες αθλητές που είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και για μια (γυναίκα) από τις ανερχόμενες δρομείς Στίβου, με διεθνή παρουσία τα τελευταία δύο χρόνια, που προσπαθούσε να εξασφαλίσει το ολυμπιακό όριο για πρώτη φορά στην καριέρα της… 

Ανακοίνωση σχετικά με τους δύο αθλητές που πιάστηκαν ντοπαρισμένοι εξέδωσε η Κυπριακή Αρχή Αντι-ντόπινγκ. Όπως αναφέρεται θετικό είναι και το δεύτερο δείγμα ήταν θετικό και έτσι θεωρείται οριστικό.

Το μίνιμουμ της ποινής που θα επιβληθεί στους δύο αθλητές είναι δύο χρόνια, χωρίς να αποκλείεται μεγαλύτερη «καμπάνα».

Η ανακοίνωση:
«Με αφορμή δημοσιεύματα στον τύπο, η Κυπριακή Αρχή Αντί-Ντόπινγκ (CyADA) ανακοινώνει ότι, από τους ελέγχους ντόπινγκ που έχει πραγματοποιήσει, προέκυψαν θετικά δείγματα σε δύο αθλητές. Και οι δύο αθλητές έχουν ασκήσει το δικαίωμα ανάλυσης του Β’ δείγματος, το αποτέλεσμα το οποίου επαλήθευσε τα ευρήματα στο αντίστοιχο Α δείγμα, οπότε και θεωρείται οριστικό.

Τα συγκεκριμένα δείγματα λήφθηκαν από Κύπριους αθλητές, σε Κύπρο και Ελλάδα. Οι ουσίες οι οποίες έχουν ανιχνευθεί, και στις δύο περιπτώσεις, ανήκουν στην κατηγορία των αναβολικών παραγόντων.

Κατόπιν των πιο πάνω, η CyADA, λειτουργώντας σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην Κυπριακή νομοθεσία, έχει προβεί στον προσωρινό αποκλεισμό των αθλητών και θα παραπέμψει τις υποθέσεις για εκδίκαση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Αντί-Ντόπινγκ.

Διευκρινίζεται ότι, η CyADA, σεβόμενη τα καθοριζόμενα στον Νόμο περί Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο παρόν στάδιο δεν δημοσιοποιεί περεταίρω πληροφορίες σχετικά με τις υποθέσεις αυτές, σε αναμονή Γνωμάτευσης του αρμόδιου Επιτρόπου».

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ