Οριστικό ξεκαθάρισμα την Τετάρτη στον ενδιάμεσο

a 294 Ειδήσεις
a 6421 Ειδήσεις
Τελευταίο ραντεβού για τους ηγέτες των τεσσάρων κομμάτων

Στο μόνο που συμφωνούν τα τέσσερα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου είναι πως στη συνάντηση που θα έχουν οι ηγέτες τους την ερχόμενη Τετάρτη πρέπει να υπάρξει οριστικό και τελεσίδικο ξεκαθάρισμα στο εάν θα καταφέρουν τελικά να συνεργαστούν στις προεδρικές εκλογές του 2013… 

Επίσης υπάρχει ταύτιση απόψεων στο ότι οι τέσσερις πρέπει να τοποθετηθούν ευθέως τόσο στο θέμα αυτής καθ’ αυτής της συνεργασίας όσο και στο θέμα του υποψηφίου.

Ήδη οι εξελίξεις των προηγούμενων ημερών έχουν δείξει πως οι σχέσεις των τεσσάρων έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, σε βαθμό που εκτιμάται πως δύσκολα μπορεί να γίνουν μετακινήσεις ώστε να διασωθεί την υστάτη το όλο εγχείρημα.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός ότι στα τέσσερα κόμματα άρχισαν να μελετούν τα σενάρια της επόμενης μέρας.

Πρώτο ζητούμενο είναι το πώς θα τοποθετηθούν επί των εξελίξεων μιας ενδεχόμενης αποτυχίας και εν συνεχεία το πώς θα προχωρήσουν απ’ εκεί και πέρα. Η προσοχή στρέφεται προς την κατεύθυνση του Μάριου Καρογιάν και στο πώς ο ίδιος θα κινηθεί αναζητώντας συνεργασίες πρώτα με το ΑΚΕΛ.

Πάντως, από πλευράς ΑΚΕΛ, ο γενικός γραμματέας Άντρος Κυπριανού φρόντισε να στείλει σαφή μηνύματα προς την κατεύθυνση του ΔΗΚΟ επισημαίνοντας ότι είναι δύσκολη η μεταξύ τους συνεργασία. Μια τοποθέτηση που αντικατοπτρίζει και τα μηνύματα που έρχονται από τη βάση του ΑΚΕΛ. Η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κουκουμά δήλωσε στον «Φ» ότι το κόμμα θα επιδιώξει συνεργασίες με προοδευτικές δυνάμεις.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ