Απόπειρα φόνου στο Αυγόρου: Δεν παραδέχθηκε ενοχή ο ύποπτος

a 19 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Δεν παραδέχθηκε ενοχή σε έξι κατηγορίες, που αφορούν την απόπειρα φόνου του Παναγιώτη Σολωμού, 67 χρόνων από το Αυγόρου, ο ύποπτος Καλλής Αντωνίου, 65 χρόνων, επίσης από το Αυγόρου.

a 933 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο Καλλής Αντωνίου απάντησε αρνητικά στις κατηγορίες που του απήγγειλε ο Θανάσης Παπανικολάου εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής, για απόπειρα φόνου, παράνομη κατοχή πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ, μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ χωρίς άδεια κατοχής, χρήση πυροβόλου όπλου κατηγορίας Δ χωρίς άδεια κατοχής, κατοχή εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια και μεταφορά εκρηκτικών υλών χωρίς άδεια.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Κακουργιοδικείο όρισε την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για τις 23 Μαΐου 2016. Μέχρι την έναρξη της δίκης, ο Καλλής Αντωνίου θα κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Πολυχρόνη, συνήγορο υπεράσπισης του 65χρονου, στον κατάλογο των 42 συνολικά μαρτύρων περιλαμβάνονται αστυνομικοί, γιατροί των Γενικών Νοσοκομείων Αμμοχώστου, Λάρνακας και Λευκωσίας και συγγενείς του θύματος και του φερόμενου ως δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα, ενώ ο Παναγιώτης Σολωμού οδηγούσε το τρακτέρ του σε χωματόδρομο και κατευθυνόταν προς το χωράφι του που βρίσκεται πίσω από την Τεχνική Σχολή Αυγόρου, δέχθηκε πισώπλατα ένα πυροβολισμό.

Ο πυροβολισμός έπληξε τον 67χρονο στο πίσω μέρος του κεφαλιού, στη δεξιά ωμοπλάτη και στη ράχη.

Παρά τα τραύματα του, ο Σολωμού κατάφερε να σταματήσει το τρακτέρ, κατέβηκε και τηλεφώνησε στον γιο του, στον οποίο ανέφερε το περιστατικό και του ζήτησε να πάει να τον παραλάβει για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο.

Ο 67χρονος ανέφερε στο γιο του προτού χάσει τις αισθήσεις του ότι «έπαιξε με ο Καλλής», ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Σολωμού κατονόμασε το δράστη του πυροβολισμού και όταν βρισκόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ο γιος του θύματος μετέβη στην περιοχή όπου βρισκόταν ο πατέρας του, τον παρέλαβε και τον μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, όπου ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε ότι έφερε τραύματα από κυνηγετικό όπλο στη δεξιά κροταφική χώρα, καθώς και στη δεξιά ωμοπλάτη και ράχη.

Ο 65χρονος συνελήφθη το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου και όταν οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση, λέγοντας ότι τη συγκεκριμένη ημέρα δεν βγήκε καθόλου από το σπίτι του.

Πηγή: ΚΥΠΕ