Άχνα: «Αττίλες» πυροβόλησαν κατά δημοσιογράφου

a 46 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2252 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σε προφορικό διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη, σχετικά με προκλητικό επεισόδιο σε βάρος δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» το βράδυ του Σαββάτου από Τούρκους στρατιώτες, προέβη η Αστυνομική Διεύθυνση Δεκέλειας. Συγκεκριμένα, γύρω στις 7:45 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, Τούρκοι στρατιώτες στο φυλάκιο του «Σφαγείου Άχνας», παρά τον παλαιό δρόμο Λάρνακας – Αμμοχώστου, έριξαν προειδοποιητικό πυροβολισμό εναντίον του αυτοκινήτου του δημοσιογράφου του «Φιλελευθέρου», Πάμπου Βάσιλα.

Ο Βάσιλας είχε σταματήσει στον δρόμο, που ανήκει στη Δημοκρατία και ελέγχεται από τις Βρετανικές Βάσεις, για να τοποθετήσει το «τάσι» στον μπροστινό τροχό του αυτοκινήτου του, το οποίο για κάποιο λόγο έπεσε. Του πυροβολισμού προηγήθηκαν σφυρίγματα με σφυρίκτρες και κάποια νοήματα των Τούρκων ένοπλων στρατιωτών.

Μετά το επεισόδιο, και αφού απομακρύνθηκε από το σημείο, ο Βάσιλας ενημέρωσε την Αστυνομία της Δημοκρατίας και τις Αρχές των Βάσεων για το συμβάν.

Σε κατάθεσή του στην Αστυνομία Αμμοχώστου ανέφερε ότι την ώρα του συμβάντος στο αυτοκίνητό του βρισκόταν και η οκτάχρονη κόρη του, η οποία αναστατώθηκε. Κατευθύνονταν μέσω του παλαιού δρόμου Λάρνακας – Αμμοχώστου στη Δερύνεια, για την αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι Τούρκοι ήταν προκλητικοί καθ’ όλο το Σαββατοκύριακο, προφανώς «ενοχλημένοι» από τις εκδηλώσεις.

Πηγή: Φιλελεύθερος