Αυξάνονται οι θέσεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

a 4 Ειδήσεις
a 91 ΕιδήσειςΕκατό επιπρόσθετες θέσεις σε νεοεισερχόμενους προπτυχιακούς φοιτητές και διακόσιες πρόσθετες θέσεις για μετεγγραφές Κυπριών φοιτητών που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού θα προσφέρει για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013 – 2014 το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το ΤΕΠΑΚ μελετά επίσης τις δυνατότητες που υπάρχουν για αύξηση του αριθμού φοιτητών σε κάθε κλάδο σπουδών.

Το Υπουργείο Παιδείας είχε ζητήσει «από τα Κρατικά Πανεπιστήμια να διερευνήσουν τη δυνατότητα αύξησης του αριθμού των προσφερόμενων θέσεων σε νεοεισερχόμενους προπτυχιακούς φοιτητές κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014, χωρίς επιπρόσθετο κόστος για το κράτος, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε Κύπριους φοιτητές να σπουδάσουν στον τόπο τους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, «ανταποκρινόμενο στην έκκληση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, δήλωσε ότι, κατά την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014, θα προσφέρει εκατόν (100) επιπρόσθετες θέσεις σε νεοεισερχόμενους προπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2013».

Επιπλέον, προστίθεται, «θα προσφέρει διακόσιες (200) πρόσθετες θέσεις, για μετεγγραφές Κυπριών φοιτητών που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού».

Όλες οι θέσεις θα κατανεμηθούν σε διάφορους κλάδους, με τρόπο ώστε να μην απαιτηθούν επιπρόσθετες δαπάνες.

Παράλληλα, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, «σε αυτό το στάδιο, δεν είναι σε θέση να ανακοινώσει συγκεκριμένο αριθμό πρόσθετων θέσεων νεοεισερχόμενων προπτυχιακών φοιτητών, καθώς και αριθμό θέσεων για μετεγγραφές Κυπρίων φοιτητών που σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, λόγω της εργαστηριακής μορφής των προγραμμάτων του και της ιδιομορφίας που αυτά έχουν».

Ωστόσο, όπως συμπληρώνεται, μελετούνται «οι δυνατότητες που υπάρχουν για αύξηση του αριθμού των φοιτητών σε κάθε κλάδο σπουδών και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν άμεσα».

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ