Διαψεύδει η Κυβέρνηση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης

a 2 Ειδήσεις
a 40 Ειδήσεις
Εκθέτει τον Β. Σιαρλή ο οποίος προειδοποιεί για στήριξη της οικονομίας μας.

Παρά τις έντονες διαρροές και πληροφορίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για ένταξη της Κύπρου στο Μηχανισμό Στήριξης και «δεν έχουμε εκφράσει καμία πρόθεση προς το Μηχανισμό για ένταξη»…

Η κυβέρνηση, είπε ο κ. Στεφάνου, έχει διάφορες επιλογές μπροστά της αναφορικά με το θέμα που προκύπτει για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και μια από αυτές τις επιλογές είναι και το θέμα της καταφυγής στο μηχανισμό. «Αποφάσεις, όμως, για αυτό το θέμα, δεν υπάρχουν» τόνισε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσφυγής της Κύπρου στο Μηχανισμό σε σχέση με τις εκλογές στην Ελλάδα, ο κ. Στεφάνου απάντησε: «Αντιλαμβάνομαι ότι αναφέρεστε στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των εκλογών πιθανόν να μην είναι τέτοιο που να διασκεδάζει τις ανησυχίες της Ευρώπης και της ευρωζώνης».

Τα πράγματα είναι πολύ δυναμικά, υπάρχουν διάφορα δεδομένα που λαμβάνονται υπόψη, η κυβέρνηση τα παρακολουθεί, τα μελετά και τα αξιολογεί πολύ στενά στη βάση και των επιλογών που έχει μπροστά της, και ανάλογα κινείται και παίρνει τις αποφάσεις της, σημείωσε.