Συμβουλές για το σωστό βάψιμο των αυγών

a 287
a 7273
Πάσχα χωρίς βαμμένα αυγά δεν γίνεται. Όσο όμως και αν γνωρίζει κάποιος πώς θα αποφύγει τις χημικές ουσίες και θα τα βάψει με φυσικά χρώματα, κανείς δεν μπορεί να του εγγυηθεί ένα άψογο αποτέλεσμα… 

Μπορεί ενώ έχουμε ακολουθήσει κατά γράμμα τις σχετικές οδηγίες το αποτέλεσμα να μην είναι ικανοποιητικό.

Οι συμβουλές που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πιθανότητες για ένα σωστό βάψιμο χωρίς ασπρίλες ή άλλα ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Οι οδηγίες μπορούν να εφαρμοστούν τόσο σε βάψιμο με τεχνητά χρώματα όσο και σε χρωμάτισμα με φυσικό τρόπο (πχ. από παντζάρια, κτλ).

Αρχικά, είναι σημαντικό η θερμοκρασία των αυγών που θα βάψουμε να είναι δωματίου. Όποτε βγάζοντάς τα από το ψυγείο περιμένουμε λίγο και δεν τα ρίχνουμε απευθείας σε νερό που βράζει. Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να σπάσουν κατά τη διάρκεια του βρασίματος.

Έπειτα, πρέπει να φροντίσουμε για όσο το δυνατόν καλύτερο πλύσιμο πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία. «Λεκέδες» που μπορεί και να μη φαίνονται στην επιφάνεια του τσοφλιού θα εμποδίσουν το χρώμα να σταθεροποιηθεί.

Το ξύδι, θα κάνει πιο λαμπερά τα βαμμένα αυγά. Μπορούμε να προσθέσουμε έως και μια κούπα ξυδιού σε περίπου 2 λίτρα νερό για ένα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πιο έντονο χρώμα μπορεί να εξασφαλίσει και ο χρόνος που θα τα αφήσουμε μέσα στη βαφή. Το τελευταίο βεβαία μπορεί να γίνει μόνο όταν η διαδικασία γίνεται με φυσικές βαφές. Σε περιπτώσεις τεχνητών, ακολουθούμε τις οδηγίες και το χρόνο που γράφουν οι οδηγίες.

Τέλος, αφού τα στεγνώσουμε, αφήνοντάς τα σε μια λαδόκολλα, μπορούμε να τα περάσουμε με ένα χαρτί ή ύφασμα στο οποίο έχουμε βάλει λάδι για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Πηγή: Newsbeast.gr