Πανεπιστήμιο Κύπρου: Δεν θα έχει λεφτά να πληρώσει ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα

university of cyprus Πανεπιστήμιο Κύπρου: Δεν θα έχει λεφτά να πληρώσει ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα«Το Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν θα έχει λεφτά ούτε για να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα». Στη σοκαριστική αυτή δήλωσε προέβη ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Κώστας Χριστοφίδης, ο οποίος σημείωσε ότι με κουτσουρεμένο προϋπολογισμό κατά 20 εκατομμύρια ευρώ το 2012, το Πανεπιστήμιο δεν θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του… Σε ερώτηση κατά πόσο θα ήταν λογικό να επωμιστούν το κόστος οι φοιτητές, ο κ. Χριστοφίδης δήλωσε: «Αν υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να επιβαρύνουν τους φοιτητές, αυτοί είναι οι δάσκαλοί τους. Όμως, όταν μειώνεται ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου, στην ουσία υπονομεύεται η δημόσια Παιδεία».

Κληθείς να σχολιάσει παράπονα από φοιτητές για αύξηση των ενοικίων στις φοιτητικές εστίες, ο πρύτανης σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο ζημιώνει 400.000 χιλιάδες ευρώ ετησίως, καθώς οι φοιτητές πληρώνουν 100 – 135 ευρώ για τη διαμονή τους στις εστίες, ενώ το κόστος ανέρχεται ή και ξεπερνά τα 400 ευρώ.

Επίσης, σημείωσε ότι, «το Πανεπιστήμιο Κύπρου βρίσκεται στο κόκκινο». Οι δαπάνες (58 εκ ευρώ σε μισθούς, 4 εκ για ρεύμα, 1 εκ για καθάρισμα, 1 εκ για φύλαξη κτλ) δεν καλύπτονται με τον προϋπολογισμό του 2012.

Ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Δημοσθένους, απηύθυνε έκκληση προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου να μη «θυματοποιήσει» τους φοιτητές, ενώ ανέφερε ότι θα αρχίσει επαφές με αυτό για μείωση των δαπανών του. Πηγή: OnlyCY.com