Ανθυποψήφιος του Αβέρωφ Νεοφύτου ο Αντρέας Ταλιαδώρος

a 126 Ειδήσεις
a 4749 ΕιδήσειςΚούρσα για δύο θα είναι τελικά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Προέδρου του ΔΗΣΥ, αφού ανθυποψήφιος του Αβέρωφ Νεοφύτου θα είναι τελικά το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος, Αντρέας Ταλιαδώρος

Στη 1 μετά το μεσημέρι έληξε η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις πέντε θέσεις στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ, δηλαδή του Προέδρου, του Αναπληρωτή Προέδρου και των τριών αντιπροέδρων.

Συνολικά 14 πρόσωπα έχουν υποβάλει υποψηφιότητα για τις θέσεις των Αντιπροέδρων. Πρόκειται για τους Νικηφόρο Ιορδάνου, Σωτήρη Σαμψών, Ανδρέα Μιχαηλίδη, Στέλλα Κυριακίδου, Σωτήρη Δράκο, Γεώργιο Γεωργίου, Κώστα Κωνσταντίνου, Νεκτάριο Κάριο, Χαράλαμπο Σταυρίδη, Χρήστο Ρότσα, Ζαχαρία Ζαχαρίου, Ανδρέα Κυπριανού, Παναγιώτη Χ’’Συμαιού και Κυριάκο Αναστασιάδη.

Για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου υποψηφιότητα υπέβαλε ο Λεύτερης Χριστόφορου.

Η Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ θα διεξαχθεί στις 27 Απριλίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν περίπου 50.000 μέλη και φίλοι του ΔΗΣΥ που έχουν εγγραφεί στους καταλόγους. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί σε παγκύπρια βάση με το στήσιμο καλπών σε όλη την επικράτεια της Κύπρου ενώ θα λειτουργήσουν και εκλογικά κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Λονδίνο.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ