Σύλληψη Ρώσου υπηκόου για κατασκοπεία στην Αμμόχωστο

a 356 Ειδήσεις
a 7355 ΕιδήσειςΟι αστυνομικές αρχές του ψευδοκράτους προχώρησαν στη σύλληψη ενός Ρώσου ναύτη ως υπόπτου για κατασκοπεία. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκοκυπριακών εφημερίδων, πρόκειται για το Ρώσο υπήκοο Nanec Hikov, μέλους του πληρώματος του φορτηγού πλοίου NATALY 1, το οποίο αγκυροβόλησε στις 2 Απριλίου στο κλειστό λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου… 

Μετά τη σύλληψή του, μεταφέρθηκε για «ανάκριση» σε παράνομο αστυνομικό σταθμό (ο οποίος δεν αναφέρεται) και από έλεγχο που έγινε στη φωτογραφική του μηχανή, διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν φωτογραφίες των τουρκικών πολεμικών σκαφών.

Ακολούθως, διενεργήθηκε έρευνα από την ”αστυνομία” του ψευδοκράτους στο εμπορικό πλοίο που μετέφερε μετέφερε τσιγάρα και σιτάρι, χωρίς όμως να γίνει γνωστό κατά πόσο υπήρχε στο πλοίο οποιοδήποτε άλλο ύποπτο υλικό. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πλήροφορίες, ο Ρώσος υπήκοος θα παρουσιαστεί ενώπιον του λεγόμενου επαρχιακού δικαστηρίου Αμμοχώστου ή στρατοδικείου.

Διευκρινίζεται ότι για τη σύλληψη του Ρώσου υπηκόου ενημερώθηκε και κινητοποιήθηκε η ρωσική πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια περίοδο που η προσοχή της Άγκυρας είναι στραμμένη στην πολιτική κρίση στη Συρία ενώ η Μόσχα εξακολουθεί να παρέχει διπλωματική υποστήριξη στο καθεστώς της Συρίας.