Τουρκοκύπριος αντιδρά στην επένδυση Κινέζων στο αεροδρόμιο Λάρνακας

a 452 Ειδήσεις
a 7454 Ειδήσεις
Παρανομεί η εταιρεία Hermes και η ”ε/κ διοίκηση” συνάπτοντας συμφωνία με κινέζικη εταιρεία για επένδυση 600 εκ. ευρώ στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας, δηλώνει ο Τ/κ Χουσεΐν Χελβατζίογλου, ο οποίος παρουσιάζεται ως ιδιοκτήτης 96 στρεμμάτων στην έκταση εκείνη… 

Σε πρωτοσέλιδο θέμα υπό τον τίτλο ”Δεν έχουν την άδειά μας”, η εφημερίδα «Κίπρις» δημοσιεύει δηλώσεις του Χελβατζίογλου που κατηγορεί την Κυπριακή Δημοκρατία ότι εκμεταλλεύτηκε χωρίς την άδειά του την περιουσία του, τόσο αρχικά με την κατασκευή στο συγκεκριμένο μέρος του παλιού αεροδρομίου, όσο και τώρα στις συνομιλίες με τους Κινέζους για επενδύσεις. Δεν θα επιτρέψει, αναφέρει, την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας. ”Θα αγωνιστώ. Το μέρος είναι δικό μου, των αδερφών μου και αυτό μέρος το θέλω πίσω”.

Ο Χελβατζίογλου δηλώνει ιδιοκτήτης 96 στρεμμάτων και ζητεί αποζημίωση από την Hermes Airports ύψους 200 εκ. ευρώ. Εχει δύο τίτλους ιδιοκτησίας, προσθέτει, ο ένας αφορά έκταση 82 και άλλος 14 στρεμμάτων. Εκτός αυτών, 140 στρέμματα δηλώνει ότι ανήκουν στην θεία του Αϊτέν Αλί Σουτσιού, τα οποία έχει κληρονομήσει αδερφός του.

Μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, πρόσθεσε, επικύρωσαν στο Κτηματολόγιο της Δημοκρατίας τους τίτλους ιδιοκτησίας και άνοιξαν υπόθεση στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. ”Με βάση τη σημερινή κατάσταση και 200 εκ. ευρώ να μας προτείνουν, είναι λίγα”.

Πρόσθεσε ότι στην έκταση που καταλαμβάνει το αεροδρόμιο Λάρνακας βρίσκονται ιδιοκτησίες και Ε/κ, αλλά και Βρετανών.

Πηγή: onlycy.com