Κοινωνικό Παντοπωλείο εγκαινιάζει η Αρχιεπισκοπή Κύπρου

a 380 Ειδήσεις
a 6874 Ειδήσεις

Στις 14 Μαΐου θα τελεστούν τα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, από το οποίο θα σιτίζονται οι οικογένειες που έχουν ανάγκη ενώ μετά τις 17 του μήνα αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου θα μεταβεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει βοήθεια στην Ελλάδα… 

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος Πυλιώτης ανέφερε πως η βοήθεια που συγκεντρώνει η Αρχιεπισκοπή για το δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό «αλλά και για τις 195 οικογένειες των Κυπρίων που βρίσκονται στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλους Νομούς της Ελλάδας συνεχίζεται».

Πρόσθεσε ότι μετά τις 17 Μαΐου αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κύπρου θα μεταβεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει «τη βοήθεια του μήνα που θα είναι κρέας, χαλούμια, ξηρά τροφή και ό,τι άλλο έχουν προσφέρει διάφορες εταιρείες, όπως καινούργια ρούχα, παπούτσια. Επίσης θα παραδώσουμε τα συσσίτια που ετοιμάζουμε κάθε μήνα στην Αρχιεπισκοπή».

Αυτό το διάστημα, συνέχισε, «η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου καταβάλλει προσπάθειες για δημιουργία ενός νηπιοβρεφοκομικού σταθμού στο Σύλεση ύστερα από υπόδειξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Ο σταθμός αυτός θα γίνει σε συνεργασία της Αρχιεπισκοπής της Κύπρου και των Αθηνών μαζί με διάφορους φορείς της Κύπρου, όπως η ΠΑΣΥΔΥ, η ΣΠΕ Μακράσυκας, οι Δήμοι Εγκωμης και Αραδίππου και άλλοι».

Ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής αποκάλυψε επίσης ότι «τη Δευτέρα 14 Μαΐου θα γίνουν τα επίσημα εγκαίνια του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Αρχιεπισκοπής. Το Παντοπωλείο θα στεγάζεται σε κατάστημα της Αρχιεπισκοπής το οποίο βρίσκεται απέναντι από την Αρχιεπισκοπή και από αυτό αναμένεται ότι θα σιτίζονται 1200 – 1300 οικογένειες μηνιαίως, δηλαδή θα παίρνουν ξηρά τροφή, κρέας, γάλα, χαλούμια, απορρυπαντικά και όλα τα είδη που χρειάζεται ένα νοικοκυριό».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Αρχιμανδρίτης Ιερώνυμος είπε ότι «οι οικογένειες αυτές δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση για βοήθεια στην Αρχιεπισκοπή αλλά τα ονόματα τους θα βρίσκονται σε κατάλογο που θα στέλνεται από τις ενορίες τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Θα έχουμε δηλαδή τον κατάλογο με τις οικογένειες κάθε ενορίας, όπως ακριβώς είχαμε και την περίοδο του Πάσχα όπου είχαμε δώσει περίπου δύο χιλιάδες πακέτα τόσο στην Αρχιεπισκοπική όσο και στις άλλες μητροπολιτικές περιφέρειες».

Ανέφερε ακόμα ότι «η βοήθεια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου θα συνεχιστεί τόσο στην Ελλάδα και στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό όσο και στις οικογένειες του τόπου μας που έχουν ανάγκη, για όσο καιρό συνεχιστεί η δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετές χώρες του πλανήτη μας».