Παρουσίαση Ευρωπαϊκού προγράμματος μείωσης στερεών αποβλήτων στην Αγία Νάπα

Σε τροχιά υλοποίησης μπήκε για τα καλά το ευρωπαϊκό πρόγραμμα μείωσης στερεών αποβλήτων παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Αγίας Νάπας.

Μετά την εγγυοδοτική μηχανή την οποία παρέλαβε πρόσφατα ο Δήμος εβδομήντα συμπιεστές θα αρχίσουν να παραδίδονται από τις 15 Μαϊου στους ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και κέντρων αναψυχής οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Αυτό τονίστηκε μεταξύ άλλων σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 30 Μαρτίου στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας όπου έγινε σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ενημερωτική παρουσίαση για τη μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος, την οποία συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγίας Νάπας και το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Στο χαιρετισμό του τον οποίο διάβασε ο Αντιδήμαρχος κ. Βάσος Ξύδιας, ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος τόνισε μεταξύ άλλων ότι με την πλήρη ολοκλήρωση του έργου και την παραλαβή όλου του εξοπλισμού ο στόχος που έχει θέσει ο Δήμος για μείωση και χωριστή διαλογή/συλλογή στερεών δημοτικών αποβλήτων θα επιτευχθεί και θα συμβάλει τα μέγιστα έτσι ώστε η πόλης μας να καταστεί ένας σημαντικός οικολογικός προορισμός που θα της δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσει επάξια το 2020 τον τίτλο της «Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης».

Ο Διευθυντής του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Χ”Παναγιώτου στο δικό του χαιρετισμό αναφέρθηκε στα οφέλη του έργου για το Δήμο αλλά και στην επίτευξη των στόχων που έχει υποχρέωση το κράτος να επιτύχει λόγω της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.
Ο κ. Χ”Παναγιώτου χαρακτήρισε άριστη τη συνεργασία του με το Δήμο και διαβεβαίωσε ότι τόσο το Τμήμα Περιβάλλοντος όσο και το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος θα σταθούν δίπλα στα πρώτα βήματα του έργου και θα στηρίξουν ενεργά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο Δήμος είπε θα ετοιμάσει ενημερωτική καμπάνια και το Τμήμα του θα προσφέρει εκπαίδευση εντός των επιχειρήσεων.

Στη συνέχεια η Υγειονομική Επιθεωρήτρια του Δήμου παρουσίασε αναλυτικά το έργο, την μέχρι τώρα πορεία του, τους στόχους που έχει θέσει ο Δήμος και τα οφέλη που θα αποκομίσει με την υλοποίησή του. Για τους συμπιεστές, οι οποίοι θα δοθούν στους κατόχους τους τον ερχόμενο Μάιο μίλησε ο Γενικός Διευθυντής της Εταιρείας Houtris Supremacy in Manufacturing κ. Γιάννης Χούτρης.

Ακολούθησε συζήτηση και απαντήθηκαν οι ερωτήσεις και οι απορίες των παρευρισκομένων.

SotiraNews

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024